ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mihai Târnoveanu de la Calea Neamului a fost prezent pe 24 ianuarie, de Ziua Unirii Principatelor Române, la Sfântu Gheorghe în județul Covasna, pentru a aduce spiritul acestei sărbători naționale mai aproape de românii din această zonă. Printre altele, alături de cei prezenți la manifestarea patriotică din centrul orașului, s-a intonat imnul național „Deșteaptă-te, Române!” și s-a jucat Hora Unirii, depunându-se și o coroană de flori la statuia voievodului Mihai Vitezul, din partea delegațiilor din Covasna și Brașov ale Asociației Calea Neamului.

„Asa cum am promis, Hora Unirii la Sfântu Gheorghe!
Multumim Voievozilor Munților și Corului Bărbătesc Voineștenii din Covasna pentru intonarea cântecului Hora Unirii!
Respect pentru toți cei prinși în Horă!
Doamne ajută!
Filmare, Mesagerul de Covasna”, a scris Mihai Tîrnoveanu pe Facebook. VIDEO: 

 
Imnul Național la Sfântu-Gheorghe. VIDEO

 
Iată și cum își anunța, cu o seară înainte, Mihai Tîrnoveanu prezența alături de românii din județul Covasna, la ceas aniversar:

„Acolo unde vor fi măcar trei oameni, acolo se va juca Hora Unirii, pe 24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor Române, Moldova și Țara Românească.

Autoritățile jud. Covasna organizează începând cu ora 12, manifestări fără public, implicit așadar fără Hora Unirii, anunțând că aceasta va fi difuzată prin stație. Stimați domni, Hora, de când este ea pe lumea asta, se joacă, nu doar se ascultă, cu atât mai mult cea a Unirii. Asociația Calea Neamului va fi prezentă la Sfântu-Gheorghe printr-o delegație din Covasna și Brașov. Vom depune o coroană de flori la Statuia Voievodului Mihai Viteazu și bineînțeles că vom juca Hora Unirii împreună cu toți cei care vor dori să ni se alăture. 

Fără distanțare, fără mască, fără certificate, așadar, cu respect față de Istorie. Afirmați această libertate în toată țara, inclusiv acolo unde accesul publicului este ”permis” în țarcuri si cu certificat bolșevic, ”verde” globalist. 

Asumați-vă frați și surori, Libertatea de a fi român, în propria voastră țară. Suntem uniți la bine și la greu.

Cu Dumnezeu înainte!”, a îndemnat Mihai Târnoveanu pe Facebook, în ajunul acestei sărbători naționale.

24 ianuarie 1859 este data la care s-au pus bazele statului român modern, prin alegerea aceluiași domnitor, Alexandru Ioan Cuza, în ambele principate Moldova și Țara Românească, ceea ce a dus, în timp, la unificarea într-un singur stat, România, pe fundamentul căruia s-au adăugat și celelalte provincii locuite majoritar de români.