ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Steagurile Triumfătoare ale Regimentului 15 Infanterie prind din nou viață! La ora 14 de 1 Decembrie vom intra cu ele în Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului!”, a promis Mihai Târnoveanu de la Asociația Calea Neamului într-un material remis ActiveNews. Și așa a fost. Publicăm aici o serie de filmări de la marea sărbătoare românească de la Valea Uzului și o scurtă relatare a evenimentului.

Alături de preoți, ostași, veterani de război, profesori și elevi, Asociația Calea Neamului însoțită de Frăția Ortodoxă a sărbătorit Ziua Națională a României la Cimitirul Eroilor din Valea Uzului.

În drum spre Valea Uzului, membrii asociației au poposit la Târgu Ocna, în Cimitirul în care a fost îngropat Sfâtnul Închisorilor Valeriu Gafencu, unde au luat parte la o slujbă de pomenire a sfiților și martirilor din închisorile comuniste, săvârșită de părintele Amfilohie Brânză.

Același părinte, alături de alți slujitori ai Bisericii, a oficiat un parastas și pentru ostașii români înhumați în Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului. Românii de toate vârstele adunați la această autentică sărbătoare a neamului au cântat „Veșnică pomenire!” și „Hristos a înviat” pentru înaintașii noștri, dar și colinde în cinstea eroilor, cum au intonat membrii Asociației Calea Neamului, filiala Mirceștii Noi de Vrancea sau elevii din Corul „Ressurectio” din Moinești, condus de prof. Gabriela Biea. 

 
Participanții de la Valea Uzului au scandat „Trăiască, trăiască, trăiască, să trăiască Moldova, Ardealul și Țara Românească!”, „Libertate, Libertate, Libertate!”, „Harghita, Covasna - pământ Românesc!”, „Pe aici nu se trece!”, au intonat cântece patriotice și au asistat la discursurile participanților. Aici, cuvântul lui Mihai Târnoveanu: