ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Noi, românii liberi, așa am procedat cu "ai noștri", le-am trimis zeci de mii de mailuri în acest sens și am pichetat sediile partidelor lor. Cu siguranță, vă întrebați de ce tocmai eu, care sunt perceput de către voi ca un ”inamic”, fac acest apel, această scrisoare deschisă. Cu siguranță, se întreabă asta și mulți dintre români.
 
Consider că suntem cu toții în aceeași situație, în care libertatea și demnitatea noastră de oameni este călcată în picioare în momentul în care, pentru a putea intra într-o instituție publică, la locul de muncă sau în orice alt spațiu, trebuie să fim scanați cu un cod QR ca niște ”mărfuri!”. 

 
 
 
Consider că UDMR nu vă reprezintă în totalitate, din momentul în care își dă mâna cu partidele ”noastre” trădătoare pentru a sluji o agendă globalistă dictată de corporațiile și organismele internaționaliste. Consider că UDMR vă vinde iluzii autonomiste strict din punct de vedere electoral, căci până si liderii UDMR sunt în mod real conștienți, că în România nu va putea exista nicio regiune autonomă în centrul țării.  Singura ”investiție” a UDMR,  în județele Harghita, Covasna, Mureș, care a fost la guvernare ani în șir alături de diferite partide a fost vânzarea acestei iluzii. UDMR nu este în stare să facă așa ceva, cu siguranță  este în stare însă, să atragă fonduri pentru conturile proprii din Ungaria pentru acesta iluzie.  

Pe de altă parte, realitatea este că atât voi, maghiarii, cât și noi românii, luptăm pentru identitatea noastră. Este o luptă veche, o știm cu toții, o luptă cruntă de-a lungul Istoriei. Aceasta se duce și astăzi și se va duce până la Judecata de Apoi, suntem pe baricade diferite, dincolo de ”jocurile” politicianiste.  

Vă întreb însă un lucru simplu: cum veti duce voi această luptă a voastră pentru identitate, după ce un portar dintr-o primărie sau dintr-un supermarket vă scanează cu un telefon la intrare? Cum veți mai avea capul sus? Cum veți duce voi această luptă când directorul vostru ungur vă va da afară de la locul de muncă dacă nu veți avea Pașaport c@wid? Unde va fi atunci libertatea si demnitatea voastră ? Ce fel de luptă pentru identitatea de unguri veți mai avea, când vă veți pierde libertatea de oameni? La ce vă va mai folosi învățământul în limba maghiară daca copiii voștri vor ajunge să fie scanati la intrarea în clase?  Nu simțiți cum vă sufocă acestă umilință indiferent în ce limbă se pronunță? Nu simțiți că obligativitatea pentru Certificat vă anulează drepturile? Voi, care militati pentru drepturile voastre de unguri, renunțați la drepturile voastre de oameni? Vouă vi se pare corect și logic  ca aleșii voștri din UDMR să voteze acest lucru? 

Dacă e să ne întâlnim pe fronturi diferite, diametral opuse, în luptă, atunci să ne vedem ochi în ochi ca oameni liberi, nu ca niste amărâți ce tocmai au fost scanați un portar. Fără nicio îndoială, sincer vă spun,  ne vom privi din nou și din nou, față în față, la Valea Uzului, la Târgu-Secuiesc sau Sfântu-Gheorghe, ne vom duce bătăliile până la capăt,  asta nu se va termina niciodată; dar dacă e să le ducem, să le ducem ca oameni liberi, ca români si unguri, nu ca niște coduri înscrise pe un amărât de certificat, nu ca  niște sclavi supuși globalismului dictat de noua Internațională kominternistă. În caz contrar, am fi ridicoli, de ambele părți. Am fi ca niste marionete, simple păpuși de carton care mimează o luptă. 

Așadar, un singur și simplu mesaj vă îndemn, vă rog chiar, să adresați parlamentarilor UDMR, pe mail sau direct la sediile UDMR : NU votați Certificatul Verde! 

Nu vă lăsați învinși de frică și de propagandă! În rest, așa cum am mai spus, ne vedem pe baricade diferite, dar haideți să privim în ochi ca oameni liberi! Dacă nu avem libertate, cu siguranță nu vom avea nici identitate!

Semnat, Mihai Tîrnoveanu, președinte Asociația Calea Neamului.