ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primăria Sibiu INTERZICE folosirea sonorizării în cadrul protestelor! Cu alte cuvinte nu avem voie la protestul de sâmbătă să vorbim la microfon! Asta mi s-a transmis de către comisia de avizare din cadrul primăriei. Am întrebat atunci cum de domnului președinte Iohannis și invitaților săi, li s-a permis să utilizeze un microfon atunci când s-a inaugurat statuia lui Samuel Brukenthal, reprezentantul ocupantului străin în Transilvania.
 
Mi s-a răspuns că acel moment a fost un act cultural!!! În ordine, le vom da cultură doamnelor și domnilor de la Primăria Sibiu, prin cântec și poezie românească, să vedem dacă acestea sunt considerate pe acolo acte de cultură. Vom tine discursuri despre Horea, Cloșca și Crișan, despre lupta românilor pentru Libertate Națională. Vom vedea dacă acestea intră la Sibiu în categoria ,,cultură”, sau poate că se consideră a fi act cultural, doar discursul de ridicare în slăvi a simbolului ocupației străine? Din nou întreb, în ce țară trăim??? A cui mai este această țară? Mai aparține ea românilor? Vom avea acces în fața statuii cu cele două pânze mari ce-i înfățișează pe martirii români, sau vom fi ținuți ca niște iobagi în spatele guvernatorului la colț de stradă? Vom afla asta împreună. 
 
Avem nevoie de ajutor pentru plata bannerelor și transport. Cine poate este rugat să trimită orice sumă de bani în contul Asociației Calea Neamului, BRD: RO62BRDE080SV52855930800.

Sâmbătă vom afla dacă România este sub ocupație totală. Asociația Calea Neamului a trimis către Primăria Sibiu, conform legii, o înștiințare de adunare publică pentru sâmbătă, 18 septembrie, ora 16. Locul numit în adresă este Piața Mare, în fața statuii lui Samuel Brukenthal. Comisia de la primărie ne-a anunțat că va da aviz pozitiv, dar cu restricțiile privind sonorizarea enunțate mai sus.
 
Am trimis o nouă notificare în care am precizat că în cadrul adunării noastre publice de protest vor avea loc manifestări culturale. La această primărie, logica iese din parametri ei atunci când la un protest este interzisă sonorizarea, căci, pentru ce faci în general un protest? Pentru ca revendicările să fie auzite cât mai bine! La Sibiu se pare că este altfel, protestele făcându-se pentru a fi auzite cât mai încet. Foarte interesant, mai ales că viziunea aceasta intră în contradicție flagrantă cu legislația României referitoare la organizarea de mitinguri, marșuri, proteste, în general. 

Mergem cu Dumnezeu înainte! Avem marea bucurie să anunțăm că alaturi de noi va fi la Sibiu, Societatea Avram Iancu din România, al cărui comunicat l-ați putut citi în postarea anterioară.