ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pentru Eminescu mergem cu Dumnezeu înainte, nu îmi este teamă de nicio cercetare penală. Împreună suntem o Doină ce nu poate fi înfrântă!

Judecătoria Brașov desființează ordonanța de clasare a Parchetului și dispune trimiterea cauzei la procuror pentru completarea urmăririi penale.

Cauza este recitarea poeziei „Doina” de Mihai Eminescu la manifestația Asociației Calea Neamului de la Cotroceni, din martie 2020, împotriva Codului Administrativ prin care limba maghiară ar fi devenit a doua limbă oficială în stat, prin utilizarea ei în administrația centrală.

În urmă cu două luni, am fost citat la Judecătorie, în sală fiind și reclamantul meu din Harghita, care a venit cu ”noi” argumente pentru acuzația de incitare la ură, anume că am mai recitat odată poezia „Doina” anul anul acesta de 15 ianuarie la Sfântu-Gheorghe și că am desfășurat constant „activități antimaghiare”, inclusiv la Valea Uzului.

Acuzațiile fundației maghiare au fost luate în seamă de judecător!

Adică dacă s-a auzit poezia la București a fost în regulă din punctul de vedere al Procuraturii, dar dacă am organizat manifestări la Valea Uzului și am recitat Doina și la Sfântu-Gheorghe trebuie completată urmărirea penală în viziunea Judecătoriei Brașov.

Dincolo de acuzația asupra mea, cel mai grav lucru este că Mihai Eminescu, semnificația acestui simbol al Neamului Românesc, este supus judecății unei instanțe românești la solicitarea unei entități din Harghita.

Ce poate fi mai crunt decât acest lucru, ce poate fi în mintea unei instanțe judecătorești din România?

Mihai Eminescu a fost scos din manuale pentru a fi târât în tribunale? Mihai Eminescu este și acum urmărit de serviciile secrete ale unui fost imperiu din cenușa istoriei? Moartea lui pământeană trebuie să fie completată de uciderea lui în conștiința poporului român, căci de va fi viu în ea, acest popor oropsit, umilit și batjocorit se va ridica pe linia nemuritoare a neamului nostru, devenind demn și de neînfrânt.

El este cel mai ”periculos” român, fiind sinteza unității naționale, lacrima și biruința care a cuprins hotarele etnice românești de la Nistru până la Tisa. De aceea îl urăsc străinii și de aceea vom merge cu Dumnezeu înainte pentru el până la capăt.

Mă voi prezenta oricând în fața procurorului și judecătorului cu fruntea sus și la orice întrebare voi spune așa: pentru Mihai Eminescu, pentru sfinții, martirii, voievozii și luptătorii neamului românesc, răspund Prezent, căci „Ceva este etern: Transilvania, pământ românesc!"

Așa să-mi ajute Dumnezeu!