ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În fața Consulatului Ungariei din Cluj-Napoca: Atrocitățile comise se plătesc!

 

Am cerut ceea ce statul român nu a cerut niciodată: Ungaria trebuie să plătească pentru atrocitățile comise în timpul Dictatului de la Viena, pentru crime, răniri, bătai, jafuri, deposedari, distrugeri de biserici și pentru cei peste 250 000 refugiați.

Calea Neamului, Noi Românii, Legitima Aparare împreună cu toți românii însetați de Dreptate! Reacție firească fața de capul plecat al conducerii statului român de ieri și de azi, care își pierde pe zi ce trece noțiunea de stat național, suveran, independent și indivizibil.

Cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc!

Cuvântul Domnului prof. Victor Bercea, presedinte de onoare al Societății Cultural Patriotice Avram Iancu, condusă de Domnul Tiberiu Groza, la Marșul Românilor de la Cluj-Napoca 2021, în amintirea victimelor și consecințelor Diktatului de la Viena. Am avut marea onoare să avem alături de noi această deosebit de importantă delegație, însoțită de Ansamblul Folcloric Rapsodia Somesana. Tot respectul pentru întreaga activitate! Urmează prima parte a cuvântului din partea Asociației Calea Neamului.

Discursul profesorului Movileanu Iurie, presedinte Filiala Calea Neamului Bacău.

Cuvântul Domnului Avocat Petrescu, din partea Federației Refugiaților din Cluj, condusă de Domnul Benea Alexandru.

Imnul Național la Cluj-Napoca, în deschiderea manifestărilor dedicate comemorării victimelor Dictatului de la Viena! Discursul Domnului colonel în rezervă, Tutula Vasile, doctor în istorie.

 

La Cluj-Napoca, o lecție de Istorie identitară a Neamului Românesc, predată de români din Întreaga Țară, de la Nistru până la Tisa, așa cum spunea Mihai Eminescu, căci alături de Calea Neamului și bunul nostru prieten din Cluj, Bogdan Pletea, au venit români din toate provinciile istorice, inclusiv din Basarabia. O lecție dată tuturor celor care fac planuri de regionalizare, autonomie, tuturor celor care vor destrămarea României. Marea legendă a naționalismului românesc este vie. Cine nu întelege că rezistența împotriva tuturor atacurilor care se desfășoară împotriva României, inclusiv, bineînțeles, împotriva Libertății noastre de români, sub toate formele, se desfășoară doar pe Linia Națională și niciun pas, niciun milimetru de pas, în afara ei, se află în eroare de strategie. Modelele noastre de luptă nu se află în exterior, ci doar în paradigma etnicului românesc.
 
 
Azi dimineață am primit un telefon din partea Domului Alexandru Benea, presedintele Federatiei Refugiaților din timpul Dictatului de la Viena. Mi-a spus că ceea ce am făcut împreună la Cluj, ,,este o perlă rară, un lucru de neimaginat”. Toți oamenii care au fost duminică acolo, într-adevăr, trebuie să realizeze, că într-un oraș atât de cosmopolit cum este acum Clujul, prezența noastră a fost un șoc pentru ”liniștea” urbei, în condițiile în care acolo ideile autonomiste din cercurile politicii maghiare și ”românești” se împletesc atât de bine. A fost greu pentru acele forțe anti-naționale să privească cum forța națională, iată, din nou răsare în Cluj și se revarsă pe străzile lui. Până la lacrimi ne-a bucurat prezența tuturor nucleelor naționaliste din oraș, care au fost alături de noi, primindu-ne cu brațele deschise. Mulțumim încă odată lui Bogdan Pletea pentru tot efortul deosebit depus, mulțumim preoților de la Biserica Ortodoxă Sfânta Treime, Federației Refugiaților din 1940, Comunității Identitare, Asociației Cultural Patriotice Avram Iancu, Neamunit filiala Cluj. Respect deosebit tuturor celor care au venit de la sute de km. depărtare, unii dintre ei făcând practic până la 20 de ore dus-întors de la Cluj până la casele lor. Îi îmbrățișez cu mare drag pe tinerii de la Resurrectio și Dobarlau, toată cinstea pentru indrumatorii lor, Gabriela Biea și Alexandru Gecse !
 
În mod special, vreau să-i mulțumesc lui Gheorghe Samoila din Sfântu-Gheorghe, prieten si frate de sânge și credință, care a organizat mobilizarea românilor din Covasna. Respect deosebit din partea mea pentru el! Respect deosebit pentru toți românii din Covasna care au bătut drumul până la Cluj, știu că nu v-a fost ușor. Mă înclin în fața voastră, pentru că ați avut tăria de a duce în Inima Transilvaniei, modelul vostru aprig de rezistență și luptă românească. Voi si numai voi, înțelegeți cel mai bine lucrul acesta.
 
Să nu vă lăsați, trădarea să stea departe de voi și să nu cădeți în această cumplită ispită, să nu cedați! Aveți cuvântul meu, că împreună, oricât ar fi de greu, putem merge până-n pânzele albe, cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc! Voi, prin lupta voastră, puteti fi exemplul unei întregi Țări!
 
În încheiere vă prezint un Cântec militar din 1940 intonat de copii din Valea Mare, Covasna, la Cluj-Napoca.
L-au învățat în patru zile si pentru prima oară au cântat în public.
 
Așa a luat naștere la inițiativa lui Gheorghe Samoila corul ,,Avram Iancu” din Valea Mare, care si-a făcut debutul chiar în fața statuii lui Avram Iancu.
 
 
Respect copii, Respect Gicule! Hristos să vă dea putere si fericire!