ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Odată cu desființarea de facto a Constituției prin ”legile justiției”, Ungaria anunță un pachet legislativ privitor la minorități care se va aplica în România. Ținta este autonomia Transilvaniei.

Presa relatează faptul că însărcinatul prim-ministrului ungar, Katalin Szili, a declarat agentiei de presă oficiale din Ungaria, MTI, marti, 25 octombrie, chiar de Ziua Armatei, că ,,pachetul de legi privind minoritățile din România se află deja în pregătire”. Pentru completare si lămurire, reprezentantul guvenului Viktor Orban mai afirmă că Declarația de la Cluj care a fomulat cererea de autonomie a maghiarilor din Transilvania este de actualitate și în prezent.

Oficialul Ungariei este precis în definirea obiectivului dar nu precizează cine anume elaborează legislația prin care acesta se va îndeplini. Legislația o vom primi ”în plic” de la Budapesta așa cum am primit în plic si legile justiției de la UE sau "se coace” pe ascuns în parlamentul României sau printr-o ordonanță de ”urgență” guvernamentală? Nici de la parlament, nici de la guvern nu răzbate niciun semn în acest sens, cel puțin nu în spațiul public.

Ungaria deși se declară ”suveranistă”, întotdeauna a profitat la maximum de politica nesuveranistă a UE privitoare la minorități pentru a-și impune intersele în România, interese care subminează suveranitatea României, implicit art.1 din Constituția României, anume noțiunile de stat național și indivizibil. Fără controlul si sancțiunea Curții Constituționale calea spre o legislație anti-constituțională este deschisă cât se poate de larg. De aceea Ungaria este prăgătită să lovească acum.

Se poate da o lege prin care limba maghiară ar deveni a doua limbă oficială în stat, așa cum s-a încercat în 2018 prin Codul Administrativ elaborat de UDMR-PSD, care a fost respins de CCR și datorită presiunii opiniei publice. Se poate forța chiar o lege prin care să se acorde drepturi colective minorității maghiare, adică autonomia pe criteriu etnic. De la acest parlament te poți astepta să voteze orice, iar formularea legislativă să fie atât de alambicată încât unii aleși să nici nu știe exact ce votează, așa cum s-a mai întâmplat în trecut. UDMR prin diversi reprezentanți a si declarat că termenul de autonomie sună rău și că trebuie înlocuit cu ”altceva”, astfel încât să fie mai ușor de acceptat. Obiectivul însă este acelasi.

Tupeul, determinarea, propaganda și de ce să nu recunoaștem, profesionalismul politicii guvernului Ungariei în privința asaltului politic, economic, cultural si social asupra Transilvaniei și nu numai este la cotele cele mai înalte. Viktor Orban vine în România ca la el acasă, emite teze conservatoare pe care le încheie cu „Transilvania, patria noastră” si este aplaudat chiar și de unii conservatori, suveranisti, români. Asta înseamnă să fii profesionist pe propagandă. Emite mesaje de prietenie către Putin dar si către Trump în acelasi timp, ”urlă” contra UE dar fără să aibă nicio intenție să iasă din UE, a condamnat politca de imigrație a UE, dar tot în acelasi timp a avut cele mai amicale relații cu Merkel, motorul aducerii de imigranți în Europa.

Toată această aparentă ”varză” a politicii externe a guvernului Ungariei, aparent fără nicio logică, fiind ”contradictorie”, urmărește un singur obiectiv: Ungaria mare, retrasarea granițelor Dictatului de la Viena cu acceptul marilor puteri, bineînțeles. Actualul stat român nu face mai nimic să contracareze această ofensivă, dimpotrivă are tendințe sinucigașe. Nu negociază nimic pentru propriul interes cu nimeni, ci doar execută ce i se dă în plic.

Nădejdea până în 2024 este rezistența în fața acestei ofensive străine venită din toate părțile ca dintr-un cleste cu mai mulți colți complementari si cu marele ajutor dat de Dumnezeu, după 2024, o contraofensivă românească în fața acestor atacuri, manifestată printr-o politică internă și externă menită a reafirma forța de expresie a identității naționale și implicit de a reface România întreaga conform granițelor istorice.