ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit.


Eroii căzuți în luptele pentru apărarea țării vor fi omagiați joi, 10 iunie, cu prilejul sărbătoririi Înălțării Domnului, în cadrul unei ceremonii organizate în Cimitirul din Valea Uzului, de Asociația "Calea Neamului", a anunțat vineri, președintele asociației, Mihai Tîrnoveanu.

"Ca în fiecare an, de Ziua Eroilor și Înălțare, mergem la Valea Uzului pentru a aduce un omagiu celor care au luptat pentru a apăra pământul țării și a ne arăta încă o dată voința fermă ca cele 52 de cruci și monumentul închinat eroilor Armatei Române din Primul Război Mondial, eroilor căzuți în luptele de la Valea Uzului, să rămână acolo", a declarat președintele asociației Calea Neamului, Mihai Tîrnoveanu.

Acesta a fost prezent vineri la Sfântu Gheorghe pentru a sărbători, împreună cu membrii altor organizații civile din județul Covasna și din țară, aniversarea a 101 ani de la semnarea Tratatului de la Trianon care a consfințit destrămarea Imperiului austro-ungar și unirea Transilvaniei cu România, scrie Agerpres.ro.

Vedeți și ACTUALIZARE. Generalul Radu Theodoru, discurs extraordinar despre ocuparea Budapestei, Marea Unire și Tratatul de la Trianon: N-am stat în genunchi decât ca să tragem! Mihai Tîrnoveanu la Sfântu Gheorghe: Glorie Eternă Eroilor Români! VIDEO ÎN DIRECT

La eveniment, autorizat de autorități, au participat circa 200 de persoane, majoritatea îmbrăcate în costume populare, care au străbătut pe jos distanța dintre statuia Ostașului Român aflată în zona Gării și grupul statuar Mihai Viteazul din centrul municipiului Sfântu Gheorghe, fluturând steaguri tricolore și cântând cântece patriotice.

Ajunși în Piața Mihai Viteazul, aflată la mică distanță de locul în care cu puțin timp înainte peste 200 de membri ai comunității maghiare au comemorat " dictatul" de la Trianon, participanții au derulat un banner al Grupului NOI pe care scria "Lăsați frustrările deoparte, Trianon este dreptate!".

"Nu ne-am adunat aici, la Sfântu Gheorghe împotriva cuiva, ci pentru a-i cinsti și comemora pe eroii și martirii care și-au dat viața pentru România Mare (...) Tratatul de la Trianon nu ne-a fost făcut cadou nouă, românilor, ci este un tratat care a consfințit și a luat, practic, act de realitate (...) Primul Război Mondial, în care trupele române au ieșit învingătoare, Marea Adunare de la 1 Decembrie de la Alba Iulia și campania militară din 1919, toate aceste trei lucruri au dus la semnarea Tratatului de la Trianon (...) Încă un lucru aș vrea să specific: chiar dacă astăzi am fost 200 de oameni aici, la Sfântu Gheorghe, oricine poate observa cu ușurință că pe internet reacția românilor din întreaga țară a fost una extraordinară, fiecare postare care a anunțat sărbătorirea Trianonului la Sfântu Gheorghe a fost distribuită de mii de persoane și apreciată de alte mii. De asemenea, încă o dovadă clară că românii încă au resurse sufletești pentru a cinsti eroii neamului este și aceea că în doar câteva zile asociația Calea Neamului a reușit să adune fondurile necesare pentru organizarea acestei manifestări", a declarat Mihai Tîrnoveanu (VIDEO și FOTO mai jos).

La rândul său, legendarul General Radu Theodoru a marcat momentul aniversar la Arcul de Triumf din București (VIDEO mai jos)

Totodată, cu prilejul aniversării Trianonului Grupul CAMARAZII din Londra a transmis amploaiaților Ungariei din capitala Marii Britanii un mesaj de aducere aminte:

„4 Iunie 1920, s-a făcut Dreptate - Ardealul Pământ Românesc pentru Eternitate!”

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews