ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


VIDEO Erdély TV Híradó:

Erdély TV Híradó: „Az úzvölgyi katonatemetőben a hősök napján szervezett megmozdulást a szélsőségesen nacionalista Románok Egyesüléséért Szövetség és a Calea Neamului egyesület. A nacionalista alakulatok kihasználták az alkalmat, hogy a magyar közösség ellen uszítsanak.”

Traducerea prezentării: „Asociația naționalistă extremistă pentru Unirea Românilor și Asociația Calea Neamului au organizat o manifestație de Ziua Eroilor la cimitirul militar din Uzwölgy/Valea Uzului. Grupurile naționaliste au folosit această ocazie pentru a instiga împotriva comunității maghiare.”

Vedeți și Hristos S-a înălțat! Înălțarea Domnului și Omagierea Eroilor Neamului, la Valea Uzului și Mănăstirea Comana, cu Mihai Tîrnoveanu și generalul Radu Theodoru. FILMĂRILE ZILEI

VIDEO de la Mănăstirea Comana:

Și în anul acesta legendarul scriitor și om de arme, aviatorul și veteranul de război General în retragere Radu Theodoru a omagiat Eroii Neamului, de Înălțare, la mausoleul eroilor de la Mănăstirea Comana.

Aici, la Mănăstirea Comana în 2011 a apărut inițiativa ridicării unui osuar unde să fie depuse osemintele a cca 800 de soldați descoperite în această zonă, inițiativa concretizată patru ani mai târziu.

Tot la Comana, la inițiativa General Theodoru și a unui grup de patrioți, a fost ridicată o troiță comemorativă de aproape patru metri dedicată soldaților romani care au pierit în bătălia de la Cotul Donului.

Sfânta Mănăstire Comana a devenit un important loc de pelerinaj pentru patrioții din întreaga țară și un reper pe harta României. Mănăstirea Comana, fondată în 1461 de Voievodul Vlad Țepeș, mănăstire de călugări din cadrul Arhiepiscopiei Giurgiului a Preasfințitului Episcop Ambrozie, este condusă cu vrednicie de Arhimandritul Mihail Muscariu și are în administrare unul dintre osuarele importante ale primului război mondial.

Pios Omagiu tuturor Eroilor neamului românesc, Apel Solemn pentru eroii aviatori și eroii-martiri din Flotila 1 Vânătoare, în măreață zi de Înălțare a Domnului nostru Iisus Hristos!