Mihăiță Neșu și-a sărbătorit miercuri 37 de ani de viață. Dintre care ultimii nouă i-a petrecut țintuit într-un scaun cu rotile, în urma accidentului suferit în timp ce juca la Utrecht. Nouă ani în care s-a apropiat lui Dumnezeu, a continuat să spere și să lupte. Pentru el, dar și pentru cei din jurul său. Nouă ani în care viața i-a luat, dar și i-a dăruit. Și în care n-a încetat să păstreze calea cea dreaptă. După ce prin fundația sa ajutat zeci de copii cu dizabilități, Mihăiță Neșu mai are un vis. Planul său, care crede că coincide cu cel al lui Dumnezeu, este acela de a construi un modern complex de terapie destinat copiilor cu probleme neuromotorii. 
 
Miercuri seara, chiar de ziua sa, Mihăiță Neșu a vorbit la Sinteza Zilei, la Antena 3, despre ce a reușit până acum, despre proiectul pe care speră să-l ducă la bun sfârșit. El a mulțumit celor care l-au ajutat, în urma apariției sale la ediția din decembrie a emisiunii moderate de Mihai Gâdea, să strângă o mare parte din suma de bani de care are nevoie pentru ca acest centru să prindă contur. 
 
„Mi-am dorit mult să reușesc să intru să vă spun fiindcă majoritatea celor care au donat prin intermediul sms-ului au fost de la voi de la Antena 3. S-au strâns până acum aproximativ 140.000 de euro din sms și aproximativ 260.000 - 270.000 de euro din sponsorizări de la firme și donații. Astfel am reușit să cumpărăm și pământul - am reușit să facem un pas mare. Mi-am dorit mult de tot să fac acest anunț să știe toată lumea că proiectul e în desfășurare”, a spus Mihăiță.
 
Întrebat ce-și doreșete de ziua lui, Mihăiță Neșu a spus că nu vrea decât să adune banii necesari construirii centrului. Adică diferența până la 3 milioane de euro. „Sunt foarte fericit, am văzut si azi dragostea celor din jurul meu. Am primit foarte multe mesaje. Îmi doresc să strângem cât mai repede banii pentru centru. Acesta este planul meu, dar cum vrea Dumnezeu. Până acum, planul meu coincide cu al lui Dumnezeu. Înseamnă că e de folos ce facem. Ne rugăm să ne ajute Dumnezeu să facem ce e de folos pentru copiii cu dizabilități”, a spus fostul fotbalist.

La 37 de ani, Mihăiță nu se lamentează, nici nu se lasă doborât. Ba chiar este recunoscător pentru că este în viață. Și nădăjduiește că, la final, se va mântui.

„Sunt foarte recunoscător că am reușit să ajung până la vârsta asta.După 9 ani de la accident sunt recunoscător că încă sunt într-o stare bună și nu pot să mă plâng. Sunt recunoscător că Dumnezeu a rânduit viața mea după accident astfel încât să adune în jurul meu foarte mulți oameni care să aibă grijă de mine și de fundație. Din grupul acesta faceți parte și voi. La 37 de ani, sper să mă ajute Dumnezeu să țin calea cea dreaptă, credința cea dreaptă, și să ajung, la sfârșit, la mântuire. Sper să pot să ajut cât mai mulți oameni, pentru că așa merge lumea asta cum trebuie, dacă ne ajutăm unii pe alții”, a spus Neșu.

Mihăiță Neșu are nevoie de 3 milioane de euro pentru a construi cel mai modern complex de terapie destinat copiilor cu probleme neuromotorii. Cei care vor să sprijine această inițiativă o pot face printr-un mesaj SMS care să conțină cuvântul "CRED" la numărul 8844 - 2 euro/lună.

„Mai avem nevoie de donații - cine nu a trimis și vrea să ne susțină, să trimită SMS cu "CRED" la 8844 și să doneze 2 euro pe lună. Ce e foarte important, acum de la 1 martie, pentru firme, pot să ne redirecționeze 20% din impozitul pe profit pe primul trimestru, practic fără niciun cost. Cei 20% din cât au de dat la stat pot să ajungă la noi dacă au încredere în ceea ce facem. Noi am primit după emisiunea voastră și cu ce am mai promovat noi foarte multe sponsorizări și am fost foarte bucuroși. Așteptăm în continuare să ni se alăture firme”, a fost apelul lansat fostul fotbalist la Antena3.