ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


România vrea ca NATO să aprobe la summitul din iulie din Varșovia o prezență rotațională în România de nivel brigadă multinațională, precum și o flotă aliată comună la Marea Neagră la care să participe și nave ucrainene ori georgiene, a declarat ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc.

Motoc a dezvăluit intr-un interviu pentru Hotnews care sunt mizele pentru România ale Summitului NATO din iulie, unde Bucurestiul spera sa fie adoptata si "o strategie la nivel aliat de prevenire și contracarare a amenințărilor hibride", precum si trecerea NATO de la actuala politică de asigurare-reasigurare la o politică de adaptare strategică pe termen lung atât la amenințările și riscurile de la est, cât și la cele de la sud.

"Credem că important este să asigurăm o creștere reală a capacității de apărare națională, pentru că în primul rând pe aceasta ne bazăm, acest lucru este cerut de un articol mai puțin cunoscut, sau mai puțin invocat al tratatului care stă la baza NATO, anume articolul 4, deci încercăm să ne bazăm pe capabilitățile noastre și în același timp, să fim cât mai interoperabili, cât mai pregătiți, cât mai apți să primim suportul de solidaritate aliată la care se lucrează în prezent.