ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mii de americani, inclusiv șoferi de camioane și pompieri din întreaga țară, s-au adunat duminică în fața Primăriei din Los Angeles pentru a protesta împotriva ordinelor de vaccinare COVID, informează AP News.

Mulțimea de oameni s-a adunat în Grand Park pentru a asculta discursuri și recitaluri, în timp ce pe străzile din apropiere erau parcate camioane de mare tonaj din Convoiul Poporului.
 
Paul Schweit, un pompier din New York în vârstă de 31 de ani și fondatorul grupului Bravest for Choice („Cei mai curajoși pentru alegere”), a venit cu avionul împreună cu câțiva profesori, operatori de transport în comun și alte persoane, pentru a-i susține pe angajații din sectorul public local.
 
Schweit a declarat că se află în concediu fără plată de cinci luni pentru că a refuzat să se conformeze ordinului de vaccinare impus în New York. El crede că a avut COVID-19 și că a dobândit imunitate naturală la noul coronavirus.
 
„Oamenii care au rezistat atât de mult timp sunt convinși că aici nu este vorba de o simplă injecție. Este vorba despre libertatea de a alege pentru tine însuți, pentru autonomia ta corporală”, a declarat Schweit. „Noi nu suntem 100% anti-vaccin. Noi susținem persoana. Credem că amenințarea la adresa unei persoane este o amenințare la adresa tuturor libertăților oamenilor”.
 
Comitatul și orașul Los Angeles le cer angajaților lor, inclusiv pompierilor, polițiștilor și șerifilor, să fie complet vaccinați sau să facă dovada unei scutiri medicale sau religioase.
 
Până luna trecută, aproximativ două duzini de angajați, inclusiv 12 pompieri și câțiva ofițeri de poliție, au fost concediați pentru că nu s-au conformat cerinței de vaccinare.
 
Organizatorii protestului se opun mai multor proiecte de lege legate de COVID-19 care au fost propuse în Parlament.
 
Deputata democrată Buffy Wicks, din Oakland, a renunțat, în cele din urmă, la măsura prin care toți angajații din sectorul public sau privat, dar și contractanții independenți, ar fi fost obligați să se vaccineze. Wicks și-a motivat decizia invocând ameliorarea situației pandemice și opoziția sindicatelor din domeniul siguranței publice. 
 
VIDEO de la FOX Los Angeles: