ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Din cauza vremii nefavorabile, Procesiunea „Calea Sfinților”, care urma să aibă loc marți, 24 octombrie 2017, s-a amânat pentru ziua de joi, 26 octombrie 2017, începând cu ora 17.00. 
 
Procesiunea Calea Sfinților este parte a manifestărilor dedicate sărbătorii Sf. Cuv. Dimitrie, Ocrotitorul Bucureștilor.

În cadrul acestei manifestări duhovnicești au fost purtate în procesiune icoana și moaștele Sf. Cuv. Dimitrie cel Nou, Lemnul Sfintei Cruci (de la Parohia Sf. Vasile – Victoria), icoana și moaștele Sf. Ier. Nectarie de la Eghina și icoana Sfântului Cuvios Serafim de Sarov.

Conform tradiției, s-au format două coloane: una care a plecat de la Catedrala Patriarhală spre Bd. Regina Maria și una de la Biserica Sfântul Spiridon – Nou – Catedrala Mitropolitană. Ambele s-au întâlnit la baza Dealului Patriarhiei.

La eveniment participă sute de preoți din cele șase protoierii din Capitală, din protoieriile Ilfov Nord și Ilfov Sud, preoții de caritate și preoții militari, și câteva mii de credincioși.