ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mii de oameni din 16 orașe californiene au ieșit sâmbătă în stradă pentru a protesta împotriva ordinului de interzicere a circulației pe timpul nopții dat de guvernatorul democrat Gavin Newsom, prin care li se cere oamenilor să stea acasă după ora 22:00. Purtând steaguri pro-Trump/Pence și pancarte cu mesajul „Deschideți California”, mulțimile au început să se adune la ora 22:01, inclusiv în Huntington Beach și San Clemente, informează Breitbart

„Ordonanțele-fulger ale guvernatorului Newsom de a muta 95% din California în zona mov (cu rata de incidență a infectării cea mai mare - n.red.) și de a interzice circulația pe timpul nopții este un abuz de putere”, a declarat Syndie Ly, care a ajutat la organizarea protestului și se afla în stradă la San Clemente. „Toți suntem adulți responsabili, deci putem să luăm propriile decizii”.

„Scopul acestei mișcări este să ne ridicăm în apărarea libertății noastre și împotriva ordonanțelor excesive ale guvernatorului Newsom”, a spus Ly.

„Această măsură susținută de Gavin Newsom și alți guvernatori democrați este tiranică și depășește atribuțiile guvernamentale. Cetățenii americani, dar și cetățenii altor țări, trebuie să ia atitudine la așa ceva”, a spus Nancy Vu-Kerr, care a participat la protestul din Huntington Beach. „Libertățile noastre sunt cu adevărat puse în pericol și tot ce trebuie să facem e să ne uităm la istoria țării mele natale, Vietnam, și la cea a altor țări, precum Venezuela, Cuba, Iran și altele”.

Russ Taylor, care a ajutat și el la organizarea protestelor, a spus că esența este libertatea.
 
„Noi, ca cetățeni, ar trebui să fim responsabili, dar nu ar trebui să fim atât de temători încât să trăim într-o bulă și să ne pierdem libertățile personale”, a afirmat Taylor. 

Rick Brown, care tocmai a încheiat cu succes campania lui Tito Ortiz pentru consiliul local al orașului Huntington Beach, a spus că oamenii s-au săturat. 

„Evenimentul de sâmbătă seară a însemnat o mie de patrioți care s-au opus nedeclaratei „legi marțiale” venite de la Gavin Newsom, care a avut îndrăzneala să ordone ca toți californienii să stea acasă începând cu ora 22:00”, a spus Brown. „Ei bine, ghici ce? Nu vom mai accepta să-i facem jocul”.  

Proteste împotriva interdicției de a ieși din casă noaptea au fost planificate, potrivit organizatorilor, în San Clemente, Yorba Linda, Huntington Beach, Riverside, Temecula, Brentwood, Santa Barbara, Santa Cruz, Patterson, Redlands, Sacramento, San Diego, La Quinta, Beverly Hills și Brentwood.

„Dacă ești un american liber, hai cu noi să sfidăm pe față ordonanța lui Newsom de a sta acasă după ora 10 p.m.”, era mesajul tipărit pe fluturașii cu invitația la protest.

Pe fluturași mai scria și că protestele vor include o „ceremonie de sfidare a măștii”, iar în Santa Barbara a fost planificată o ardere a măștilor.

După cum Breitbart News a relatat anterior, fiecare șerif departamental din regiunea Los Angeles a anunțat că nu va implementa ordonanța.