ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mii de persoane au protestat luni la Londra împotriva campaniei de vaccinare în masă și a restricțiilor perpetuate la nesfârșit. Au existat și confruntări cu forțele de ordine în zona Parlamentului britanic, polițiștii arestând 11 manifestanți, potrivit Antenei 3

Protestatarii au scandat „Ruşine poliţiei!” şi „Arestaţi-l pe Boris Johnson!”, purtând pancarte pe care scria „Libertate!”.

Principala nemulțumire este legată de pașaportizarea societății: restricționarea călătoriilor și condiționarea accesului la evenimente și locuri publice de prezentarea pașaportului de vaccinare sau testare.
 
În zona Westminster, traficul rutier a fost oprit din cauza protestelor. Această măsură atestă indirect dimensiunea manifestațiilor, ea nefiind necesară pentru „doar câteva sute” de persoane recenzate „obiectiv” de presa centrală, aservită guvernului. Conform unor surse, la protest au participat circa 2.000 de persoane. În imagini se văd mai multe.

Unii dintre demonstranţi au aruncat cu sticle spre agenţii forţelor de ordine. Nu este foarte clar dacă erau provocatori sau provocați, având în vedere că s-a încercat îndepărtarea lor de pe carosabil. Poliţia a anunţat reținerea a 11 protestatari.

„Răspundem la o demonstraţie în faţa Parlamentului. Grupuri de oameni au blocat circulaţia. Agenţii de poliţie sunt la faţa locului, discută cu protestatarii şi încearcă să deblocheze rapid şoseaua”, a comunicat Poliţia metropolitană londoneză. 
 
 
În videoclipul de mai sus, fostul polițist Mark Sexton ia cuvântul în cadrul protestului, explicând de ce testarea RT-PCR nu este adecvată pentru depistarea coronavirusului, dând rezultate adesea eronate. Din cauza folosirii acestei metode, milioane de oameni suferă în izolare pe nedrept.
 
În a doua filmare se văd protestatarii din jurul palatului Whitehall, al cărui punct central este reședința primului ministru. Oamenii s-au săturat de constrângeri și spun că libertatea trebuie să însemne exact asta, libertate, iar nu vaccinare obligatorie sau dictată pentru nimeni. „Alegeți adevărul”, îndeamnă Gillian McKeith, autoarea filmării.