ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Noua Zeelandă a întărit măsurile de securitate ale Parlamentuului, după ce, mii de persoane s-au adunat pentru a protesta împotriva vaccinării obligatorii COVID, potrivit Reuters.

Marți, toate intrările în clădirea parlamentului au fost închise, iar un număr fără precedent de polițiști și personal de securitate a fost mobilizat, în timp ce protestatarii au mărșăluit pașnic prin centrul orașului Wellington și s-au adunat în fața parlamentului.

Mulți oameni au fost văzuți ținând pancarte cu mesaje precum "Libertate" și "Kiwi nu sunt cobai”.

"Nu voi fi constrânsă și nu voi fi forțată să iau ceva ce nu vreau în corpul meu", a spus o protestatară în fața parlamentului.

"Îi cer [guvernului] să ne dea înapoi 2018. Simplu ca bună ziua. Îmi vreau libertățile înapoi".

Noua Zeelandă s-a luptat în acest an cu un focar extrem de infecțios al variantei Delta, forțându-l pe premierul Jacinda Ardern să treacă de la strategia de eliminare prin închideri la cea de a trăi cu virusul cu un număr mai mare de vaccinări.

Luna trecută, premierul  Ardern a anunțat că profesorii și angajații din sectoarele sănătății și al persoanelor cu dizabilități vor trebui să fie complet vaccinați împotriva COVID-19. Ea a promis că va pune capăt restricțiilor doar după ce 90% din populația eligibilă va fi vaccinată.

Acest prag este mai ridicat decât în multe alte țări și a atras critici din partea celor care cer mai multe libertăți.

"Tratați-ne ca pe niște oameni!", a exclamat un alt protestatar când a fost întrebat despre decizia guvernului de a face vaccinul obligatoriu pentru anumiți lucrători din sectorul public.

"Sunt aici pentru libertate. Guvernul, ceea ce face, este împotriva libertății".
 
VIDEO: