Mii de persoane sunt așteptate să asiste, astăzi, la manifestările de Ziua Marinei organizate pe faleza din Constanța, oamenii urmând să vadă exerciții complexe ale militarilor din cadrul Forțelor Navale. La eveniment vor fi prezenți și militari americani și italieni. La manifestări și-au anunțat participarea numeroase oficialități, printre care președintele Klaus Iohannis și ministrul Apărării, Gabriel Leș.
 
Potrivit reprezentanților Forțelor Navale, mii de marinari militari, zeci de nave, aeronave și ambarcațiuni prezintă, joi, cel mai mare spectacol naval pe care Forțele Navale Române îl organizează, an de an, în România. 
Manifestările încep la ora 9.55, pe faleza din fața Comandamentului Flotei, prin ridicarea Pavilionului, geacului și a Marelui Pavoaz, la bordul navelor militare, concomitent cu intonarea Imnului de Stat al României și cu salutul cu cele 21 de salve de tun, conform tradiției marinărești. 
După alocuțiunile persoanelor oficiale, Zeul Neptun își va face apariția din largul mării, pentru a da startul demonstrațiilor, iar drapelele României, NATO și Uniunii Europene vor fi purtate în semn de salut de trei scafandri parașutiști lansați din elicoptere și de trei ambarcațiuni rapide.
 
„Scena marină va fi ocupată, în minutele următoare, de cele trei remorchere multifuncționale, «Vânjosul», «Vârtosul» și «Voinicul», și de șase ambarcațiuni rapide, care vor invita publicul la vals. După retragerea acestora, vor fi inserate elemente de cercetare-diversiune. Scafandrii de luptă vor fi lansați de la bordul unui elicopter Puma Naval și de la bordul unei ambarcațiuni rapide, pentru a simula atacul țărmului, de unde vor primi riposta unei alte grupe de scafandri de luptă”, au precizat reprezentanții Forțelor Navale. 

Pe mare, fregata „Regele Ferdinand” va prezenta simularea unei apuntări a elicopterului Puma Naval la bordul său și va deschide parada navală, la care vor participa toate navele și aeronavele care au performat în fața falezei Comandamentului Flotei.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews