ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mii de persoane au primit rezultate greșite după ce au fost testate pentru coronavirus în Suedia, au anunțat autoritățile din domeniul sanitar, marți, în cadrul unei conferințe de presă, relatează dpa, citată de Agerpres

Toate cele 3.700 de persoane testate au primit rezultat pozitiv, deși nu erau infectate cu noul coronavirus, fapt care a afectat statisticile oficiale anunțate de autoritățile din Suedia.

Rezultatele greșite au fost înregistrate în special în cazul persoanelor cu simptome ușoare, care s-au testat singure cu ajutorul așa-numitelor teste de diagnostic PCR.

Greșeala a fost descoperită în două laboratoare care au analizat eficacitatea testelor PCR fabricate în China, constatând că testele nu au putut face distincția între probele cu o concentrație redusă de virus și probele negative.

Pur și simplu testele nu au fost îndeajuns de exacte, au constatat autoritățile suedeze din domeniul sanitar.

Suedia a înregistrat până marți circa 86.900 de cazuri de coronavirus, dintre care 5.814 decese.