ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Cred că abia acum începem să descurcăm ițele”.

Într-un material publicat de jurnalistul Art Moore în revista WND, acesta aduce în atenția publicului legăturile administrației Biden cu Partidul Comunist Chinez.

Subiectul este de interes pentru că abordează influența comuniștilor chinezi la cel mai înalt nivel al conducerii Statelor Unite al Americii.

Traducem articolul pentru publicul din România.

 

Fostul secretar de stat Mike Pompeo susține că legăturile cabinetului Biden cu guvernul chinez sunt mai strânse decât afacerea pe care familia lui Joe Biden a realizat-o cu o companie energetică a Partidului Comunist, o companie care se află în centrul eforturilor regimului de la Beijing de a-și extinde influența în întreaga lume.

Alături de „președintele Statelor Unite și de familia sa” se află „membri ai cabinetului administrației Biden care au lucrat în numele Partidului Comunist Chinez”, a declarat acesta într-un interviu din cadrul emisiunii „Sunday Morning Futures” cu Maria Bartiromo de pe canalul Fox News.

„Aveau clienți în China, profund conectați. Cred că abia acum începem să descurcăm ițele", a declarat Pompeo, care a fost secretar de stat în timpul președintelui Donald Trump.

Acesta a adăugat că „în lipsa unor oameni de stat care nu sunt dispuși să pună mai presus de interesele familiale și de afacerile economice interesele cetățenilor americani se creează o breșă enormă în sistemul de securitate al țării”.

„Avem nevoie de președinți, dar și de lideri la orice nivel în toată țara care să urmărească doar interesele cetățenilor care i-au votat”.

În timp ce Partidul Comunist Chinez urmează să-l numească „lider pe viață” pe președintele Chinei, Xi Jinping, transformându-l astfel în unul dintre cei mai puternici conducători comuniști chinezi după Mao Zedong, Mike Pompeo a afirmat că obiectivul PCC este de a surclasa din punct de vedere militar și economic Statele Unite ale Americii, iar după congresul partidului care se va ține în Beijing nu va mai exista niciun dubiu în legătură cu obiectivele strategice ale Chinei.

Atât dovezile extrase de pe laptopul abandonat a lui Hunter Biden, cât și cele expuse de către fostul partener de afaceri al acestuia, Tony Bobulinski, au arătat că Joe Biden, președintele în funcție al Statelor Unite, a fost implicat într-o afacere desfășurată de către firma fiului său cu CEFC China Energy, o companie controlată de către Partidul Comunist Chinez, al cărei președinte la acea vreme era miliardarul Ye Jianming.

Jurnalistul pe problemele de securitate națională de la Washington Times a relatat duminică despre recentele dovezi care demonstrează că Ye a desfășurat operațiuni sub acoperire împotriva SUA pentru o unitate militară din subordinea Armatei Populare de Eliberare a Chinei.

Legăturile pe care membrii Cabinetului Biden le au cu China au fost abordate într-un articol publicat în revista Newsweek de către Ben Weingarten, membru al Institutului Claremont.

De exemplu, Tony Blinken, secretar de stat, a fost co-fondatorul unei companii de consultanță ce oferea ajutor pentru corporațiile și instituțiile academice din SUA care doreau să-și extindă activitățile în China. Directorul CIA, William Burns a condus fundația „Carnegie Endowment for International Peace” care a primit până la două mil. dolari de la oameni de afaceri și „think tank-uri” care au legături cu PCC. Linda Thomas-Greenfield, ambasador al SUA, a vorbit în termeni favorabili despre China în timpul unui discurs plătit de către Universitatea de stat din Savannah care a fost ținut la unul dintre Institutele Confucius și care a făcut parte dintr-un program public de educație și promovare culturală condus de către PCC. Kurt Campbell, denumit și „Țarul Asiei” a deținut funcția de vicepreședinte al Fundației „U.S.-China Strong Foundation”, ce are legături cu PCC.

S-au înfiltrat în instituțiile noastre de cercetare

Mike Pompeo a îndemnat administrația Biden să adopte urgent abordarea administrației Trump față de China și să confrunte Beijingul „frontal” într-un interviu acordat pentru canalul Fox News în luna februarie.

„De 50 de ani, SUA permite Chinei să ne calce în picioare, distrugând milioane de locuri de muncă din țară și reușind să ne fure părți din proprietatea noastră intelectuală” a afirmat atunci fostul secretar de stat. „Aceștia s-au înfiltrat în instituțiile noastre de cercetare. Sincer, toate acestea s-au întâmplat atât sub președinții republicani, cât și sub cei democrați”.

Acesta a mărturisit că administrația Trump a fost diferită.

„Când am aflat că ne-au spionat printr-un consulat din Houston l-am închis. Când au folosit practici comerciale neloiale, le-am impus taxe vamale” a declarat Pompeo. „Administrația noastră și-a asumat fiecare aspect din viața americanilor”. Aceasta este abordarea pe care trebuie și administrația Biden să o urmeze.