ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul secretar de stat a scris pe twitter-ul său că "Raportul OMS este o continuare falsă a campaniei de dezinformare a PCC(Partidul Comunist Chinez)-OMS. De aceea am recomandat să părăsim OMS. Dr. Tedros a colaborat cu Xi pentru a ascunde transmiterea de la om la om într-un moment critic. WIV(Institutul de Virologie Wuhan) rămâne sursa cea mai probabilă a virusului - iar OMS este complice."

Tot în această direcție, SUA, precum și alte treisprezece aliate și-au exprimat săptămâna aceasta îngrijorările pe tema raportului OMS cu privire la originea COVID-19." Este esențial să ne exprimăm preocupările comune cu privire la faptul că studiul efectual de experți internaționali cu privire la originea virusului SARS-CoV-2 a fost întârziat semnificativ și nu a fost acordat un acces extins la datele și la eșantioanele originale'', relatează agerpres.ro

După preluarea mandatului de către Joe Biden, Administrația Prezidențială a anulat decizia de retragere a SUA din OMS. În timpul mandatului lui Donald Trump, Mike Pompeo a fost cel care a sprijinit ofensiva împotriva Chinei, căreia i se atribuie responsabilitatea pentru că a permis răspândirea noului virus în întreaga lume, și a OMS-ului pentru că a eșuat în misiunea sa din grija de a nu supăra puterea de la Beijing. Totodată, fostul secretar de stat a afirmat că dispune de probe ce ar putea demonstra că virusul SARS-CoV-2 provine de la Institutul de virusologie din Wuhan. "Institutul de virusologie din Wuhan rămâne sursa cea mai probabilă a virusului, iar OMS este complice", a afirmat Pompeo, potrivit agerpres.