Mikola Bela, membru al organizației Noua Gardă Ungară, cel care a fost declarat indezirabil în România pentru cinci ani, în anul 2014, în urma unor incidente din timpul Marșului Secuilor, a fost prezent, marți, seara, la Târgu Mureș, de Ziua Națională a Ungariei, informează Agerpres.
 
Potrivit sursei citate, între participanții la manifestările de la Târgu Mureș, organizate de Ziua Ungariei, s-a aflat, ca spectator, și Mikola Bela, membru al organizației Noua Gardă Ungară, care a avut interdicție de a intra în România pentru o perioadă de cinci ani.
 
Curtea de Apel București (CAB) a decis, în 2014, că șeful organizației Garda Maghiară, Mikola Bela, este indezirabil pe teritoriul României. Totodată, Ministerul Afacerilor Interne a decis, la momentul respectiv, interzicerea accesului în România a patru cetățeni maghiari pe o perioadă de un an.

Este vorba despre Tyrityan Zsolt, membru al organizației Oastea Haiducilor, Zagyva Gyorgy Gyula, membru Jobbik, Szavay Istvan, membru Jobbik, și Mikola Bela, membru al organizației Noua Gardă Ungară, față de care organele competente au sesizat Curtea de Apel București în vederea declarării acestora ca indezirabili.
 
Decizia  a fost adoptată cu scopul preîntâmpinării producerii unor evenimente care să afecteze grav ordinea publică pe teritoriul României.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews