ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mikola Bela, membru al organizației Noua Gardă Ungară, cel care a fost declarat indezirabil în România pentru cinci ani, în anul 2014, în urma unor incidente din timpul Marșului Secuilor, a fost prezent, marți, seara, la Târgu Mureș, de Ziua Națională a Ungariei, informează Agerpres.
 
Potrivit sursei citate, între participanții la manifestările de la Târgu Mureș, organizate de Ziua Ungariei, s-a aflat, ca spectator, și Mikola Bela, membru al organizației Noua Gardă Ungară, care a avut interdicție de a intra în România pentru o perioadă de cinci ani.
 
Curtea de Apel București (CAB) a decis, în 2014, că șeful organizației Garda Maghiară, Mikola Bela, este indezirabil pe teritoriul României. Totodată, Ministerul Afacerilor Interne a decis, la momentul respectiv, interzicerea accesului în România a patru cetățeni maghiari pe o perioadă de un an.

Este vorba despre Tyrityan Zsolt, membru al organizației Oastea Haiducilor, Zagyva Gyorgy Gyula, membru Jobbik, Szavay Istvan, membru Jobbik, și Mikola Bela, membru al organizației Noua Gardă Ungară, față de care organele competente au sesizat Curtea de Apel București în vederea declarării acestora ca indezirabili.
 
Decizia  a fost adoptată cu scopul preîntâmpinării producerii unor evenimente care să afecteze grav ordinea publică pe teritoriul României.