ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Miliardarul ceh Petr Kellner, proprietarul rețelei de televiziuni est-europene din care face parte și PRO TV, a murit într-un accident de elicopter petrecut în Alaska, informează 3Dots.ro, care citează The New York Times.

Kellner se afla, alături de alte patru persoane, la bordul unui elicopter Airbus AS350 B3. Aparatul de zbor s-a prăbușit lângă ghețarul Knik, au declarat duminică reprezentanții resortului de la care fusese închiriată aeronava.

Consiliul Național pentru Siguranță în Transporturi va efectua o anchetă pentru a determina cauza care a condus la producerea accidentului, au transmis, la rândul lor, autoritățile din statul american Alaska.

Miliardarul deținea o avere a cărei valoare netă a fost estimată de Forbes la 17,5 miliarde de dolari. El își făcuse primii bani în anii 1990, punând bazele unui fond de investiții pe care l-a folosit ulterior pentru a cumpăra o participație de control în cea mai mare companie de asigurări din Cehia.

Petr Kellner investise în octombrie 2020 1,1 mld. USD în achiziționarea rețelei de televiziuni Central European Media Enterprises, proprietară a canalului Pro TV din România și Republica Moldova.