ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Într-o mișcare fără precedent de raliere la ideologia progresistă, Academy of Breastfeeding Medicine (Academia de Medicină a Alăptării) a emis un document de poziție și noi orientări privind limbajul folosit în ceea ce privește alăptarea, relatează Evenimentul Zilei.

Documentul emis de ABM (Academy of Breastfeeding Medicine) recunoaște că termenii care includ genul nu au neapărat același înțeles (anatomic sau fiziologic) ca și termenul pe care doresc să îl înlocuiască (de exemplu, hrănire la piept în loc de alăptare).

În mod similar, înlocuirea termenului "părinte" cu cel de "mamă" într-un ghid de practică în domeniul îngrijirii managementului, care s-a bazat pe date provenite de la mame, ar putea fi confuză, dacă nu chiar inexactă, având în vedere faptul că, până în prezent, nu există date suficiente cu privire la rezultatul experienței taților transsexuali în ceea ce privește hrănirea sugarilor.

Astfel, pentru acuratețe științifică, ar putea fi necesar să se continue utilizarea termenilor tradiționali, deși se încurajează colectarea de date și cercetarea privind rezultatele implicării membrilor comunității LGBTQI+ în îngrijirea sugarilor. Limbajul care include genul și care omogenizează varietatea practicilor pentru sugari riscă să mascheze date importante privind rezultatele. 

Însuși Breastfeeding Medicine, prin publicarea articolului de poziție al ABM, încurajează în mod similar utilizarea unui limbaj neutru din punct de vedere al genului ca orientare generală. 

O astfel de sugestie a fost oferită și de Organizația Națiunilor Unite.
 
Cu toate acestea, ar trebui să fie clar că alegerea terminologiei/nomenclaturii cu privire la specificul practicilor de hrănire a sugarilor cu lapte uman revine autorului unui articol trimis și că nicio terminologie lingvistică specifică nu va fi impusă de către revistă. Nu mai puțin important, se va aștepta ca citarea datelor, recomandărilor sau politicilor din alte organizații sau din literatura mondială acceptată să utilizeze limbajul ales de autorul original sau de organizația respectivă, a scris Liebertpub