ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cei peste șase sute de militari români din Afganistan au primit cum se cuvine Nașterea Domnului: cu bradul împodobit și cu colinde românești.

Într-un mesaj postat pe Facebook, unul dintre militarii români din Afganistan scrie:

"Spiritul de sărbători pătrunde în sufletele noastre și în case, aduce cu el o stare de bine, de liniște sufletească și de mulțumire. Încercăm să ridicăm vălul grijilor de peste an și să devenim mai buni, mai înțelegători și mai darnici.
Aproapele ne este mai aproape, prietenia capătă alt sens iar armonia își face loc în tot ceea ce facem sau gândim. Toate acestea pentru că, noi românii, am înfrățit Crăciunul cu familia, cea din urmă dându-i sens și o vibrație aparte acestei sărbători deosebite.
 
Dragonii Transilvani sunt departe de familiile lor dar, cu toate acestea, aici în Afganistan, cu toții suntem o mare familie unită cu o identitate aparte, românească. Fiecare dintre noi ne-am împodobit camera sau biroul cu ce am adus de acasă, ghirlande, globuri, decorațiuni de tot felul și desigur nelipsitele fotografii cu cei dragi nouă. Vom sărbători românește Crăciunul și Anul Nou așa cum am făcut-o în fiecare an, chiar dacă suntem departe de casă.
Militarii Batalionului 811 Infanterie Protecția Forței "Dragonii Transilvani” vă doresc tuturor liniște în casă, bunăstare, să aveți masa îmbelșugată și fie ca sunetul de colinde românești să ajungă de acasă pană aici pe tărâm afgan.
 
Sărbători cu bucurie și caldură sufletească, La Mulți Ani! din Afganistan", scrie  Mihai Pintiliciuc.