ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Reprezentantul armatei, Thomas Massie a declarat că a fost informat de unii membri ai armatei americane că vor demisiona dacă forțele armate vor impune vaccinul anticovid, aceasta după ce un raport a susținut că sediul central al armatei le-a spus comandanților să se pregătească pentru vaccinările obligatorii în septembrie, conform Epoch Times.

"Am fost contactat de membri ai armatei noastre voluntare care spun că vor demisiona dacă vaccinul COVID va fi impus. Am introdus HR 3860 pentru a interzice orice cerință obligatorie ca un membru al forțelor armate să primească un vaccin împotriva COVID-19. Acum are 24 de sponsori", a scris Massie pe Twitter.

Nu este clar cum ar putea renunța militarii sau câți dintre ei ar încerca să facă acest lucru. Odată ce un membru se prezintă la prima stație de serviciu, acesta este obligat să rămână în serviciul forțelor armate. Dacă un membru al serviciului pleacă fără aprobare, acesta poate fi declarat AWOL, adică absent fără permis.

Departamentul Apărării și armata americană nu au răspuns la o solicitare de comentarii până la închiderea ediției.

"Nu comentăm documente care au fost scurse", a declarat un purtător de cuvânt al armatei americane pentru Army Times, precizând că "vaccinul continuă să fie voluntar".

"Dacă [Departamentul Apărării] ne va ordona să ne schimbăm poziția, suntem pregătiți să o facem".

Thomas Massie a indicat un studiu al Departamentului Apărării publicat la sfârșitul lunii iunie, care a constatat că un număr mai mare de militari care au primit vaccinul au prezentat rate mai mari decât se așteptau de inflamații cardiace.

Medicii din armata americană, marina și forțele aeriene au descoperit 23 de cazuri de miocardită, un tip de inflamație a inimii, la bărbați sănătoși anterior. Aceștia au dezvoltat această afecțiune în termen de patru zile de la administrarea vaccinului, a constatat un studiu publicat în JAMA Cardiology.

Studiul vine la câteva săptămâni după ce grupul de experți al Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA a constatat o rată mai mare de inflamații cardiace după administrarea vaccinurilor cu ARNm. Cu toate acestea, agenția și alți oficiali din domeniul sănătății au declarat că beneficiul administrării vaccinului este mai mare decât riscurile.