ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După popasul spectaculos făcut la Ploiești, în parcarea unui mall, militarii americani și mijloacele de transport din dotare au făcut, joi, o nouă oprire în Prahova. Unde s-au fotografiat cu autoritățile locale, având ca decor Castelul Peleș.
 
De data aceasta, a fost vorba despre stațiunea Sinaia, în urma lor rămânând imagini unicat, cu elicopterele militare pe peluza Castelului Peleș.

În cadrul evenimentului ‪#‎MarsulCavaleriei‬, sute de membri ai U.S. Army din 2d Cavalery Regiment și ai Forţelelor Terestre Române ale Ministerul Apărării Naționale, alături de 80 de mijloace tehnice au poposit la Sinaia pentru câteva ore, spre încântarea publicului.Delegația, întâmpinată de Primarul orașului Vlad Oprea a petrecut câteva momente la Cimitirul Șețu, pentru comemorarea Eroului american. Apoi, a avut loc un scurt moment de întâlnire la Primăria orașului Sinaia, după care centrul evenimentului s-a mutat în Piațeta Vulturii Libertății pentru ceremoniile militare. Ziua s-a încheiat la Castelul Peleș unde a avut loc o demonstrație aviatică, se spune pe pagina de Facebook a orașului Sinaia, care a publicat fotografiile.
 
Sute de militari americani, membri ai forţelor de cavalerie, au plecat miercuri, în marş, la bordul a 80 de blindate, supravegheate din aer de opt elicoptere de luptă, de la baza Mihail Kogălniceanu spre Braşov. Joi, soldaţii au ajuns în poligonul de la Cincu unde au participat la un uriaş exerciţiu militar al NATO.
 
Este pentru prima dată după cel de-Al Doilea Război Mondial când o armată străină folosește străzile din România pentru deplasarea trupelor.