ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tribunalul Bucuresti a mentinut hotararea prin care Judecatoria Sectorului 3 a dispus dizolvarea Asociatiei Miscarea Civica Militia Spirituala, informează în exclusivitate Valentin Busuioc de la Lumea Justiției.

ONG-ul din gasca primarului Capitalei Nicusor Dan și a pensionarului MApN ajuns tartor CNA lt.col. Mircea Toma are de platit cheltuieli de judecata de 75.641,12 lei catre One Mircea Eliade Properties, din cauza proceselor pierdute impotriva dezvoltatorului imobiliar. Compania a reusit sa recupereze doar 3.584,49 lei de la ONG.

Miliția spirituală a fost o ong slobozită pe piața activismului extremist de stânga homosexualist și anticreștin de cele două foste cadre Cațavencu Mircea Toma și Liviu Mihaiu, pe banii Soros. O stea roșie se va arde azi la crematoriul organizațiilor sorosite de catre cei doi decrepiți fabulagii și carcalalicii milițieni scurși din izmenele lor.

Procesomania se plateste. O spune insusi Tribunalul Bucuresti, care a dispus definitiv dizolvarea unei organizatii neguvernamentale arhicunoscute in ultimii 15 ani prin apetenta ei pentru scandaluri – inclusiv unele menite sa blocheze dezvoltarea Capitalei.

Ne referim la Asociatia „Miscarea Civica Militia Spirituala” din Bucuresti, una dintre ONG-urile care gravita in jurul primarului Capitalei Nicusor Dan. Luni, 12 decembrie 2022, judecatorii TMB Constantin-Claudiu Ulariu si Crina-Corina Monea au dizolvat definitiv Militia Spirituala din cauza ca entitatea a devenit insolvabila. Astfel, Tribunalul Bucuresti a confirmat incheierea din 28 septembrie 2022 a judecatoarei Ioana Angheluta de la Judecatoria Sectorului 3.

Iata minuta hotararii TMB din dosarul nr. 19169/301/2022:

„Respinge ca nefondata cererea de apel. Definitiva. Pronuntata azi, 12 decembrie 2022, prin punerea solutiei la dispozitia partii de catre grefa instantei”.

Datorii de peste 13.000 euro, din care au fost recuperate firimituri

zolvarea a fost ceruta de catre compania imobiliara One Mircea Eliade Properties SRL (parte din SC One United Properties SA – cel mai mare dezvoltator imobiliar din Romania) in temeiul art. 56 alin. 1 lit. d din Ordonanta Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociatii si fundatii: „Asociatia se dizolva, prin hotarare judecatoreasca, la cererea Ministerului Public sau a oricarei alte persoane interesate: (...) cand asociatia a devenit insolvabila”.

Dupa cum veti vedea in incheierea Judecatoriei S3 (pe care Lumea Justitiei o prezinta in exclusivitate), firma a cerut dizolvarea ONG-ului din cauza ca Militia Spirituala are sa-i plateasca in total 75.641,12 de lei (echivalentul a aproape 15.130 de euro), reprezentand cheltuieli de judecata din mai multe procese in care asociatia a dat in judecata compania, dar a pierdut. De asemenea, One Properties a explicat in fata Judecatoriei Sector 3 si a Tribunalului Bucuresti ca a executat silit organizatia non-guvernamentala, dar in conturile acesteia sufla vantul: dezvoltatorul imobiliar nu a putut recupera decat 3.584,49 lei. Altfel spus: ONG-ul este insolvabil, asadar intra sub incidenta art. 56 alin. 1 lit. d din OG 26/2000 si, pe cale de consecinta, trebuie dizolvat – ceea ce instantele au si facut.

Tic-tac pentru alte doua ONG-uri din gasca lui Nicusor

Dupa cum Luju a relatat in articolul din septembrie, alte doua ONG-uri din jurul edilului general Nicusor Dan risca sa aiba soarta Militiei Spirituale. Este vorba despre Asociatia SOS Orasul din Cluj si mult mai faimoasa Asociatie Salvati Bucurestiul, cea de la care Nicusor Dan a pornit in demersul de a-si cladi partidul Uniunea Salvati Bucurestiul – precursorul USR-ului de azi. La fel ca Militia Spirituala, atat SOS Orasul, cat si ASB au de platit imense cheltuieli de judecata catre One Properties si Auchan Romania, in urma proceselor pierdute. Va vom tine la curent cu evolutia celorlalte doua procese in care dezvoltatorii imobiliari solicita dizolvarea celor doua asociatii.


Intre timp, iata incheierea Judecatoriei Sectorului 3: DOCUMENT la LUJU.RO