ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


 
ACTUALIZARE 23:47  Ministrul Energiei, Toma Petcu, a afirmat, joi seara, că va începe urcarea la suprafață a primului miner blocat în subteran, care a fost găsit de echipa de salvare. De asemenea, salvatorii au ajuns, după 11 ore, foarte aproape și de cel de-al doilea miner, care este conștient.

ACTUALIZARE 22:43 Ministrul Energiei, Toma Petcu, a declarat, joi seara, la Lupeni, că echipa de salvare a reușit să ajungă la unul dintre minerii blocați în subteran, iar acesta este conștient și cooperant, transmite corespondentul MEDIAFAX. 

Toma Petcu a făcut noi declarații de presă de la mina Lupeni, unde se desfășoară o amplă intervenție de salvare a trei mineri blocați în subteran, după ce o galerie s-a surpat. Ministrul Energiei a precizat că echipa de salvare a ajuns la unul dintre minerii blocați.

Știrea inițială
 
 
Deocamdată, nu există informații despre starea celor trei mineri care au rămas prinși în abatajul afectat de surparea stratului de zăcământ.

Surparea s-a produs în panoul 7 al unui abataj cu banc subminat, dar nu se cunosc nici cauzele evenimentului, și nici amploarea acestuia. „Este o surpare pe o lungime de 10 metri, 3 oameni nu au fost găsiți. Ne-am mobilizat, salvatorii sunt pe drum, au fost trimise ambulanțe la mină. Următoarea jumătate de oră este definitorie pentru ce se întâmplă”, a declarat pentru Hunedoara Liberă, prefectul județului Hunedoara, Fabius Kiszely.

După evaluarea pe care o va face echipa de salvatori, se va decide modul de acțiune pentru recuperarea celor trei mineri, având în vedere că zăcământul este instabil în zonă și pot exista concentrații periculoase de metan.