ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primăria Suceava va renunța la sistemul vechi al condicilor de prezență, pentru pontajul orelor de muncă, și va aduce un sistem modern, de pontaj electronic, cu recunoaștere facială, potrivit Monitorul de Suceava.

"Începând cu 1 iulie, tot ce înseamnă pontaj în Primăria Suceava nu se mai face cu condica scrisă, ci electronic. Avem 15 astfel de aparaturi achiziționate, iar pontajul se va face pe card RFID sau mai strict, cu recunoaștere facială”, a declarat Lucian Harșovschi, viceprimarul Sucevei.

”Aparatul are funcție de detectare mască de protecție, alertă sonoră lipsă mască de protecție, măsurare temperatură, cititor de card, cititor QR, funcție de recunoaștere facială. Când vine angajatul la muncă el trebuie să se ponteze mai întâi cu cardul, apoi facial, iar datele se trimit electronic la colegii de la resurse umane. Dacă pontajul nu s-a făcut corespunzător, angajatul nu apare în sistem și atunci primește un SMS pe telefonul mobil ca să refacă procedura. Sper ca angajații Primăriei să înțeleagă că este un lucru necesar pentru o eficiență mai mare, pentru că suntem în 2021 și, de ce nu, pentru siguranță sanitară, mai ales acum în pandemie. Oricât ar fi schimbat pixurile, toată lumea punea mâna pe aceste condici vechi și există riscuri de infectare”, a încheiat viceprimarul.

Au mai fost făcute astfel de încercări și la Cluj sau la Timișoara, dar, datorită legislației în vigoare, au fost imposibil de pus în practică, mai anunță ziarul local.