ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Ministerul Agriculturii analizează adoptarea unor măsuri care să ducă la limitarea creșterii prețului la produsele de bază. 

„Ministerul Agriculturii analizează măsurile luate de alte state, cum ar de Franța, pentru limitarea creșterii exagerate a prețurilor unor produse de bază, care să dezechilibreze piața națională, în vederea adoptării de măsuri similare, dar care să nu afecteze consumatorul”, se arată într-un răspuns oficial dat de ministrul Agriculturii, Petre Daea, unui parlamentar.

Ministerul Agriculturii nu precizează ce înseamnă „creștere exagerată a prețurilor” și nici ce înțelege prin alimente de bază. 

Franța a adoptat în luna octombrie o nouă lege a agriculturii. Potrivit publicației Le Figaro, prin noul act normativ se urmărește oferirea unui preț echitabil agricultorilor pentru produsele lor. Astfel, noua lege prevede că baza pentru construirea prețurilor o vor reprezenta costurile de producție. Noua lege franceză interzice supermarketurilor să facă discounturi mai mari de 34%, dar și să vândă un produs la un preț mai mic decât costul plătit furnizorului plus 10%. Aplicarea noii legi a fost amânată ca urmare a protestelor violente ale „vestelor galbene”, francezi nemulțumiți de creșterea costului vieții, scrie Reuters, citat de Evz.ro.