ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministerul Apărării de la Chișinău a transmis, vineri, că „nu există amenințări directe la adresa securității militare a statului”, după ce Moscova a acuzat din nou Ucraina că pregătește o „invazie” în Transnistria și a avertizat că orice amenințare la adresa soldaților ruși de acolo va declanșa o ripostă militară „adecvată” din partea Rusiei, scrie News.ro, citat de ȘtiriPeSurse.

Ministerul Apărării din Republica Moldova a făcut o serie de precizări privind „informațiile care circulă în spațiul online, privind eventualele provocări ale Ucrainei în regiunea din stânga Nistrului” și dă asigurări că monitorizează „toate evenimentele, acțiunile și schimbările care au loc în regiune și pe teritoriul controlat de regimul de la Tiraspol”.

Menționăm că, în prezent, nu există amenințări directe la adresa securității militare a statului. Ministerul conlucrează cu toate celelalte autorități de securitate ale statului ca, împreună, să prevenim orice tentativă de destabilizare, să menținem pacea și stabilitatea în țară, astfel încât cetățenii noștri să fie în siguranță”, arată comunicatul.” A declarat Ministrul Apărării de la Chișinău.