Acțiunile de protest de genul celei organizate vineri, în județul Argeș, fără o minimă pregătire prealabilă, produc mai degrabă confuzie în rândul opiniei publice, chiar dacă au la bază intenții nobile, susține Ministerul Apelor și Pădurilor.

De asemenea, acestea pot aduce prejudicii grave personalului silvic care își desfășoară meseria cu bună credință și în litera legii, se arată într-un comunicat de presă al ministerului de resort, remis sâmbătă Agerpres.

„Ministerul Apelor și Pădurilor încurajează toate organizațiile neguvernamentale să se implice în procesul de identificare a pădurilor virgine, dar recomandă ca acțiunea de identificare să fie una care să aibă în vedere strict criteriile prevăzute de legislația în vigoare", se precizează în comunicat.

Activiștii de mediu au organizat, vineri, pe Transfăgărășan, un protest față de tăierile ilegale de arbori din zona montană a județului Argeș, în zonă fiind blocat și un transport de material lemnos. Protestatarii au solicitat o anchetă cu privire la exploatările forestiere din zona lacului Vidraru și stoparea exploatării pădurilor virgine din România. Acțiunea a fost inițiată de organizația neguvernamentală Agent Green, care a transmis protestul pe pagina sa de socializare.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews