Ministerul Culturii și Identității Naționale a publicat, luni, lista publicațiilor care vor beneficia de finanțări de 1,16 milioane de lei de la buget, Dilema Veche și Observatorul Cultural primind cea mai mare sumă, respectiv câte 90.500 de lei.

Potrivit listei, care a fost publicată de Ministerul Culturii, 28 de reviste și publicații culturale vor beneficia de o finanțare totală de 1,16 milioane de lei.

Alături de primele două clasate, Dilema Veche și Observatorul Cultural (cu câte 90.500 lei), de acest sprijin financiar vor beneficia, printre altele, Revista Scena.ro sau Revista DOR (fiecare cu câte 40.500 lei).

Reprezentanții revistelor și publicațiilor care beneficiază de finanțare vor fi contactați pentru semnarea contractelor în perioada 27.08 – 06.09.2019, se arată în comunicatul Ministerului Culturii.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews