ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministerul Educaţiei a cerut universităţilor şi inspectoratelor şcolare judeţene  o situație cu locurile disponibile în cămine, unde refugiații ce vin în România ar putea să fie cazați.

Potrivit ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, Universitatea Politehnică din București și Universitatea din București și-au arătat deja disponibilitatea de a oferi cazare și masă pentru 230 de refugiați.

"Universitatea Politehnică din București și Universitatea București au disponibilitatea de a oferi cazare și masă pentru 230 de refugiați, Universitatea Politehnică din București — 150 de locuri cazare și masă și Universitatea din București — 80 de locuri pentru refugiați cazare și masă", a susținut Cîmpeanu, conform Cotidianul.

De asemenea, rectorul Universității București, Mircea Dumitru, a confirmat că universitatea poate pune la dispoziție 80 de locuri pentru refugiați.

"Am primit o solicitare. Putem pune la dispoziție 80 de locuri. Noi avem câteva cămine în comuna Măgurele, foarte aproape de Universitatea de Fizică București. Noi avem peste 2.000 de camere și 5.400 de locuri. Căminul este folosit cam 50-60%. În plus putem oferi și consiliere psihologică", a spus Mircea Dumitru.

Alte universități din țară sau inspectorate și-au arătat disponibilitatea de a oferi consiliere psihologică, socială și religioasă pentru refugiați.

Consilierul prezidențial Leonard Orban anunța recent că sunt şase centre în care vor ajunge imigranţii situate în localităţile Bucureşti, Giurgiu, Galaţi, Şomcuţa Mare, Rădăuţi şi Timişoara.