ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pentru a  doua oară în decurs de o lună, sediul ministerului Justiției este vandalizat. Mai mulți protestatari #Rezist au vandalizat marți seară sediul Ministerului Justiției, aruncând cu sos de roșii pe pereții insituției.  Autorii acestui act de vandalism au fost ridicați imediat de jandarmi, care i-au sancționat. Protestatarii au filmat tot circul și au transmis live chiar și din duba poliției, informează romaniatv.net.

Incidentul are loc la câteva săptămâni după ce,  în urma adoptării Legii recursului compensatoriu, câteva persoane au aruncat cu vopsea roșie pe treptele Ministerului Justiției. Printre autorii acestei act de vandalism s-au numărat Cristian Dide și Sandy Matei, săltați de polițiști și duși la secție.


Șapte protestatari care au vandalizat sediul Ministerului Justiției au fost ridicați și duși pentru audieri la Secția 17 de poliție. Ei au fost legitimați și li se vor aplica măsurile legale. La ieșire, avocatul acestora a spus că li se va deschide dosar penal.

În semn de susținere pentru aceștia, mai mulți protestari #Rezist s-au adunat în fața secției de poliție, unde au făcut un mare scandal. Unii dintre ei au fost legitimați și amendați pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, dar și pentru că le-au adresat injurii jandarmilor.

„În seara zilei de 19 februarie, mai multe persoane au aruncat cu obiecte și substanțe către sediul Ministerului Justiției, moment în care jandarmul care asigură paza și protecția obiectivului a solicitat în sprijin un echipaj de jandarmerie, pentru a interveni și a opri activitatea persoanelor turbulente.

Șapte persoane au fost conduse la secția de politie pentru identificare și aplicarea măsurilor legale.

În urma incidentului, au fost aplicate șapte sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 2000 de lei, pentru tulburarea ordinii publice, săvârșirea în public de gesturi obscene, proferarea de injurii sau cuvinte jignitoare. De asemenea, au fost sesizate organele abilitate pentru efectuarea cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tulburare a ordinii publice", se arată într-un cominicat al Jandarmeriei.

Printre protestatarii prezenți la ministerul Justiției s-a numărat și protestatarul Marian Moroșanu, poreclit „Ceaușescu". Marian Ceaușescu este cel care l-a urmărit în trafic pe Eugen Nicolicea, a mers acasă la Florin Iordache și, împreună cu alți protestatari #rezist, a lipit afișe pe garajul parlamentarului și l-a urmărit până în scara blocului pe Valer Dorneanu, președinte al Curții Constituționale. Marian Moroșanu, poreclit „Ceaușescu" este unul dintre cei mai activi membri ai mișcării #Rezist, fiind prezent la aproape toate mitingurile organizate în București împotriva partidului de guvernământ. Acesta susține că este victimă a Revoluției din 1989 și spune că a fost împușcat în picior, în timp ce protesta în Piața Universității din București.