ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministerul Mediului pregătește un ordin privind stabilirea tarifelor minimale, pe specii, pentru practicarea vânătorii de către cetățeni străini.

Astfel cetățenii străini ar urma să plătească mai puțin pentru animalele împușcate, cea mai mare scădere urmând să se aplice la urs, unde exemplarele cele mai mari vor putea fi împușcate la prețuri aproape la jumătate din cât sunt în prezent, informează alba24.ro.

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor a lansat în dezbatere publică, în luna august, proiectul de ordin de ministru privind stabilirea tarifelor minimale, pe specii, pentru practicarea vânătorii cu vânători cetățeni străini. La jumătatea aceste luni, noile tarife ar putea intra în vigoare.

Potrivit noului ordin al ministrului, ursul de exemplu, ar fi mult mai ieftin de împuşcat decât în prezent. Vânătorii străini care vor veni în ţara noastră vor da cu două mii de euro mai puţin pentru un urs mai mic şi cu trei mii mai puţin pentru unul mare.
 
Şi cerbul devine mai atractiv pentru vânători. Cu cât este mai mare, cu atât preţul scade. Cel peste 12 kg este mai ieftin cu 700 de euro. Mistreţii sunt şi ei la ofertă şi fiecare exemplar costă cu 50 de euro mai puţin.

Modificările sunt făcute la doar câteva luni de când reţelele de socializare au fost pline de poze cu strănii care vin în ţara noastră să împuşte animale sălbatice.