ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Aproape 1.000.000 de contracte de muncă au fost suspendate sau încetate, potrivit Ministerului Muncii. Cele mai multe contracte suspendate sunt în industria prelucrătoare, iar încetate în comerțul cu amănuntul.

Potrivit Ministerului Muncii, luni erau suspendate 578.789 contracte de muncă, din care în industria prelucrătoare 154.639, în comerțul cu amănuntul / repararea autovehiculelor și motocicletelor 96.995, iar la hoteluri și restaurante 96.218.

În ce privește contractele individuale de muncă încetate, numărul acestora ajunge la 374.183.

În comerțul cu amănuntul și repararea autovehiculelor și motocicletelor au fost încetate 66.992 de contracte, în industria prelucrătoare 65.706, iar în construcții 54.226.

Angajatorii care au salariați prin contracte individuale de muncă (CIM) și pe care i-au înregistrat în REVISAL ca intrând în șomaj tehnic se vor adresa agențiilor județene pentru ocuparea forței de muncă din județul în care angajatorul are sediul social, pentru sprijin.

Celelalte persoane, care au alte forme de angajare (PFA, drepturi de autor etc.), se vor adresa agențiilor județene pentru plăți și inspecție socială din județul în care au înregistrat activitatea.
Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews