ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O clinică a fost închisă, iar altor trei li s-a suspendat activitatea și au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 72.200 de lei, în urma descoperirii medicului „fals” Matteo Politi/Matthew, informează Ministerul Sănătății într-un comunicat remis luni presei, anunță Agerpres.


„Direcția de Sănătate Publică din București a anunțat Ministerul Sănătății că a verificat 10 unități sanitare private din municipiul București, ca urmare a apariției în mass-media a informațiilor privind activitatea falsului medic Matteo Politi/Matthew în aceste structuri, dar și a informațiilor primite la numărul de telefon pus la dispoziție. Conform raportului preliminar, inspectorii DSPMB au decis închiderea uneia dintre aceste clinici medicale, au emis decizii de suspendare a activității pentru alte 3 clinici medicale și au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 72.200 de lei", se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate,  inspectorii sanitari au constatat că în cazul a două dintre adresele la care figurau clinici medicale nu se desfășura activitate medicală, una dintre unități fiind în reamenajare, iar în cadrul celeilalte se desfășurau activități de import-export (comerț cu ridicata de produse farmaceutice).

Totodată, conducerea DSPMB a anunțat MS că a depus deja plângere penală împotriva angajaților care au întocmit și verificat codurile de parafă.
În urma controalelor desfășurate, inspectorii sanitari au identificat mai multe nereguli, dintre care: nerespectarea structurii spațial funcționale, prezentarea documentelor medicale pentru consultațiile medicale efectuate de Matteo Politi fără documente care să certifice calitatea de medic,  nerespectarea ritmului de evacuare a deșeurilor medicale periculoase, identificarea de produse medicamentoase cu termen de valabilitate depășit, lipsa din dotarea unităților a produselor biocide specifice dezinfecției mâinilor personalului și instrumentarului, existența materialelor sanitare și a produselor medicamentoase cu termen de valabilitate expirat.

Potrivit MS, în perioada următoare, inspectorii sanitari vor continua verificările și la alte unități de acest tip.