ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministerul Sănătății din Israel a declarat duminică că examinează cazurile de miocardită la persoanele care au primit vaccinul anti- COVID-19, Pfizer. Coordonatorul israelian al campaniei de vaccinare, Nachman Ash, a declarat că un studiu preliminar demonstrează „zeci de incidente” de miocardită care au apărut la mai mult de 5 milioane de persoane vaccinate, în principal după a doua doză. Majoritatea cazurilor au fost raportate la persoanele cu vârsta de până la 30 de ani, potrivit Reuters.

„Ministerul Sănătății examinează în prezent dacă există un exces de morbiditate (rata bolii) și dacă acesta poate fi atribuit vaccinurilor”, a spus Ash.

Totuși, cei de la Pfizer au declarat că "Nu există dovezi în acest moment care să concluzioneze că miocardita este un risc asociat cu utilizarea vaccinului Pfizer / BNT COVID-19.", asta după ce jurnaliștii de la Reuters au solicitat un răspuns din partea companiei americane.