ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Într-un anunț al Ministerului Sănătății de astăzi se fac câteva afirmații care dau pesta cap logica enunțată în ilustrația noastră de mai sus, dar pe care le reproducem ca atare, ca mostră de propagandă și înțelegere a ceea ce urmează:

„Chiar și după ce vi s-a administrat a doua doză de vaccin, este recomandat să continuați să purtați masca de protecție și să respectați regulile de distanțare socială.

Vaccinul vă protejează pe dumneavoastră, purtarea măștii îi protejează pe cei din jur care nu au fost încă vaccinați.

Citiți și EXCLUSIV. Cum a murit după vaccinul Pfizer/BioNTech asistentul de la Sanatoriul Balnear din Mangalia, primul caz de deces din România, mușamalizat. Îl chema Sorin Săvulescu și anul acesta împlinea 49 de ani. Cine răspunde?

Până în acest moment, în studiile clinice s-a urmărit dacă vaccinarea previne formele simptomatice de COVID-19, nu a fost studiat dacă este prevenită și infecția asimptomatică. Din acest motiv cercetătorii încă nu știu dacă o persoană vaccinată se poate infecta asimptomatic și poate transmite mai departe virusul.

De ce trebuie să continuați să purtați mască?

Nu se cunoaște încă gradul de eficacitate al celor două vaccinuri împotriva infecțiilor asimptomatice. Nu există suficiente studii care să indice dacă o persoană vaccinată poate să fie purtătoare a virusului și care este riscul de transmisie a SARS-CoV-2. Este posibil ca o persoană vaccinată asimptomatică să poată răspândi virusul și, astfel, să infecteze o persoană nevaccinată.

Veți obține un nivel crescut al imunității în aproximativ două săptămâni numai după administrarea celei de-a doua doze de vaccin (rapel). Până când trec aceste două săptămâni de la administrarea celei de-a doua doze de vaccin vă puteți infecta și dezvolta formele severe de COVID-19.

Vaccinul nu garantează imunitate 100%. Eficacitatea în prevenirea bolii COVID-19 este de 95% pentru vaccinul BioNTech-Pfizer și de 94.1% pentru vaccinul Moderna.

Citiți și 75 de morți oficiale în urma vaccinului anti-Covid în Europa. România adaugă alte două, dintre care doar unul recunoscut oficial

Instituțiile de Sănătate Publică din lume, inclusiv din România, continuă să monitorizeze gradul și modalitatea de răspândire a virusului pe măsură ce tot mai multe persoane sunt vaccinate. Autoritățile publice recomandă în continuare să ne spălăm des pe mâini, să evităm spațiile aglomerate, să purtăm mască de protecție și să respectăm distanțarea socială.”

 Afirmația privind eficacitatea vaccinurilor Pfizer/BioNtech și Moderna se bazează însă pe reclama producătorilor de tip Carlsberg („probabil cea mai bună bere de pe pâmânt”).

În realitatea lumea știițifică o contestă. Publicația Asociației de Medicină a Marii Brtianii a reprodus recent un studiu pe această temă: British Medical Journal: Noi dezvăluiri despre eficacitatea vaccinurilor Pfizer și ModeRNA. 95%? Mai degrabă între între 19 și 29%!

De asemenea, chiar studii vechi de ani de zile arată că masca este aproape ineficientă.

Mai ales că unii o poartă și ca în desenul regretatului ANDO, de mai jos:

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews