ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Regatul Unit a acuzat miercuri Rusia că are în vedere atacarea navelor civile din Marea Neagră folosind mine marine pentru a preveni exportul de cereale ucrainene, conform Știripesurse.

"Informațiile serviciilor(...) sugerează că Rusia încearcă să vizeze nave civile care folosesc coridorul umanitar din Ucraina pentru a perturba exportul de cereale ucrainene", a scris Ministerul de Externe britanic într-un comunicat.

Moscova "cu siguranță va dori să evite scufundarea în mod deschis a navelor civile și va învinovăți în mod fals Ucraina pentru orice atac", se arată în comunicat.

Aceste informații "demonstrează disprețul total al lui Putin față de viețile civile și de nevoile celor mai vulnerabili din lume", în timp ce multe țări africane depind de agricultura ucraineană pentru aprovizionarea cu cereale, a denunțat șeful diplomației britanice James Cleverly, citat în comunicat de presă.

Făcând publice aceste informații, "Regatul Unit dorește să denunțe tacticile rusești și să prevină un astfel de incident", spune Londra, adăugând "că lucrează cu Ucraina și alți parteneri pentru a pune în aplicare măsuri de îmbunătățire a siguranței transportului maritim".