ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La Ministerul de Interne se lucrează la documentele pentru oficializarea căsătoriilor LGBT, a anunțat luni seară la Realitatea PLUS jurnalista Anca Alexandrescu. Ea a spus că deține și documente semnate de secretarul de stat Bogdan Despescu și a anunțat că le va prezenta public. Demersul autorităților române ar fi fost făcut la insistențele șefei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, aflate în vizită la București, informează Flux24.ro. Dar noi credem că terenul a fost pregătit cu câteva luni înainte prin introducerea categoriei de gen în noile cărți electronice de identitate. Spre deosebire de sex, care nu poate fi decât cel din naștere, noțiunea „genului” a fost ideologizată pentru a desemna oricare din literele înșiruirii LGBTIQ+ cu care se identifică disforicii de gen.

„Familiile LGBTIQ și cuplurile de același sex ar trebui să aibă aceleași libertăți de circulație și aceleași drepturi de reîntregire a familiei ca și celelalte familii ale unei comunități, iar Comisia Europeană ar trebui să ia măsuri împotriva României, Ungariei și Poloniei pentru încălcarea valorilor UE în acest sens”, potrivit unei rezoluții referitoare la drepturile persoanelor LGBTIQ în UE, care a fost adoptată în 13 septembrie de de Parlamentul European. Rezoluția, plină de sofisme și de inexactități, lărgește noțiunea de drepturi ale omului (bărbat sau femeie) cu așa-zisele drepturi ale homosexualilor, niciodată legiferate în mod democratic pornind de la valorile naturale. Noile „valori europene” trâmbițate la Bruxelles nu coincid cu valorile majorității europenilor, alcătuite din creștini de diferite confesiuni sau de adepți ai moralității moștenite de la raționalismul post-renascentist. Deși cei care trăiesc împotriva firii nu pot beneficia de drepturile firești ale vieții de familie, ei nu sunt în prezent persecutați, se bucură de aceleași libertăți ca toți cetățenii europeni și pot trăi în legea lor în cadru privat. Miza este însă asimilarea stilului lor de viață cu viața de familie și căsătoria, ceea ce reprezintă un asalt la adresa celulei de bază a societății majoritare. Însă politica nu este despre principii, astfel că anumiți politicieni întorși cu cheița au vota împotriva propriilor valori (Dacian Cioloș se lăuda că este creștin, dar nu practicant) și a propriului neam (care a generat prin sute de mii de semnături prima inițiativă cetățenească de schimbare a Constituției pentru definirea căsătoriei ca uniune doar a unui bărbat cu o femeie).

Rezoluția a fost aprobată în Parlamentul U.E. de 6 eurodeputați USRPLUS în frunte cu Dacian Cioloș.

In favoarea rezoluției Parlamentului U.E. mai sus menționate, care cere condamnarea României, au votat: Cioloș, Mituta, Pislaru, Stefanuta, Strugariu, Tudorache (toți de la USR-PLUS și grupul Renew Europe).
 
N-au votat: Crețu, Negrescu.

A absentat: Bogdan.
 
S-au abținut: Botos, Gheorghe, Motreanu, Mureșan, Nistor, Winkler.

Au votat împotrivă: Avram, Basescu, Benea, Blaga, Buda, Busoi, Ciuhodaru, Falca, Grapini, Hava, Manda, Marinescu, Nica, Plumb, Terhes, Tomac, Tudose, Vincze, spunea la aceea vreme europarlamentarul PNȚCD Cristian Terheș.