ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul de interne, Marcel Vela, a anunțat înființarea Direcției pentru Siguranța Școlară în cadrul Poliției Române. Accentul va fi pus pe fenomenul de bullying.

Poliția Siguranța Școlară va fi formată din 270 de polițiști la nivel național și va avea o subordonare centrală, obiectul acestei noi structuri de poliție fiind strict legat de asigurarea protecției și siguranței elevilor, dar și a cadrelor didactice. 

Ministrul de interne a precizat că Poliția Siguranța Școlară va pune în aplicare un plan de acțiune la nivel național și județean, dar și un plan de acțiune local pentru anul școlar 2020-2021. 

„Poliția Siguranță Școlară va avea o subordonare centrală, iar obiectul ei de activitate este strict legat de asigurarea protecției și siguranței elevilor și a cadrelor didactice. Noua structură va preveni și combate violența în școală, cu accent pe fenomenul de bullying, și actelor de violență între elevi în interiorul școlii, cât și în proximitatea acesteia. Totodată, va monitoriza măsurile de siguranță, va analiza fenomenele infracționale din fiecare școală, va identifica riscurile și problemele specifice fiecărei unități de învățământ”, a explicat ministrul de Interne.