ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Măștile textile vor fi interzise în școli și universități, fiind înlocuite de măști de uz medical, a anunțat ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă (USR-PLUS), informează Business Magazin. Mihăilă nu a precizat din ce bani vor fi asigurate aceste măști mai costisitoare în familiile cu mulți copii sau în cele cu venituri mici. Obligativitatea purtării măștii se menține la școală în spațiile închise. În spațiile deschise masca nu va fi obligatorie, cu excepția ceremoniei de deschidere a noului an școlar, unde se presupune că nu se va putea menține distanțarea fizică.

„Activitatea sportivă se poate desfășura preferabil în spații exterioare. În cazul în care condițiile meteo nu permit acest lucru, se pot desfășura în interior până la incidența de 2 la mie, fără mască de protecție”, a spus ministrul.
 
Vaccinarea copiilor, presată prin interzicerea participării fizice a nevaccinaților în cazul scenariului roșu 
 
Ioana Mihăilă a declarat, marți, că s-a ales varianta participării fizice a elevilor la școală, cu respectarea normelor de protecție până când incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor se menține sub 6 la mia de locuitori.

Când incidența depășește 6 la mie, există două posibile scenarii: unul este trecerea în învățământ online integral, iar altul, sistem hibrid, care presupune învățământ online pentru copiii nevaccinați și netrecuți prin boală și posibilitatea de a continua învățământul față în față pentru copiii vaccinați sau trecuți prin boală în ultimele 180 de zile.
 
În ceea ce privește purtarea măștii, doctorul britanic Vernon Coleman avertiza pe 19 august că aceasta poate cauza cancer. VIDEO mai jos condițiile:
 
 
În atenția Ioanei Mihăilă: Politicile de folosire a măștilor în școli au ZERO beneficii, relevă un studiu-mamut din SUA

Un articol recent din New York Magazine a menționat un studiu pe scară largă realizat de CDC în mai 2021. Studiul, care a fost efectuat pe unul dintre cele mai ample eșantioane folosite vreodată în domeniul științei, acoperind peste 90.000 de elevi din toate instituțiile de învățământ americane, a concluzionat că politicile de mascare în școli nu au nici un beneficiu în prevenirea transmiterii COVID-19, relevă The Daily Veracity.

De asemenea, constatările au ridicat îndoieli cu privire la impactul multora dintre cele mai comune măsuri de atenuare a transmiterii pandemiei în școlile americane, cum ar fi distanțarea, modelele hibride, barierele din clase și filtrele HEPA.