ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministra Sănătății, Ioana Mihăilă, a avut o ieșire nervoasă sâmbătă, la Craiova, unde se afla pentru a vizita Centrul de Vaccinare de la Sala Polivalentă. La conferința de presă care a urmat, Mihăilă nu a rezistat nici măcar 10 minute. Agasată de întrebările jurnaliștilor referitoare la întârzierea salariilor cadrelor medicale din centrele de vaccinare și la probleme legate de selecția șefilor DSP, ministra Sănătății s-a ridicat de la masa de prezidiu, lăsându-i năuci pe prefect și subprefect, dar și mai mitați pe jurnaliștii care nu-și terminaseră întrebările, și a plecat direct la mașină, potrivit Adevărul.ro

Ultima întrebare la care a răspuns Mihăilă era despre renunțarea la evaluarea directorilor DSP din teritoriu, practică anterioară venirii sale în funcție. Exemplul concret se afla chiar la Craiova, unde directoarea DSP Dolj, Valeria Andreescu, obținuse la evaluare doar calificativul „satisfăcător”, considerat - se pare - suficient pentru un responsabil cu gestionarea pandemiei. 

„Nu am renunțat la acele evalurări. În acest moment majoritatea conducerilor DSP sunt interimare, motiv pentru care, în lunile următoare, vom scoate la concurs aceste posturi, pentru a ne asigura că cei competenți și cei și în măsură să ocupe aceste locuri deosebit de importante în aceste instituții publice vor avea acces la un concurs corect. Și acesta este și răspunsul la a doua întrebare. Postul (de la Dolj, n.r.) va fi scos la concurs în următoarele săptămâni și sperăm că persoane competente vor veni și vor ocupa acest post”, a răspuns ministra Sănătății, după care s-a ridicat de la masă și a ieșit din sala de conferință, spre disperarea jurnaliștilor, care veniseră din redacții special pentru a-i putea adresa întrebări distinsei musafire.

Afară o aștepta un asistent medical care a întrebat-o când își vor primi salariile cei care lucrează la un alt centru de vaccinare, cu seruri ModeRNA. Mihăilă nu a stat de vorbă, s-a urcat în mașină și a plecat. Pe pagina de Facebook a ministrei nu există nici o explicație a gestului ei, ci doar o filmare cu declarații de presă în aer liber la Ișalnița în județul Dolj, unde aceasta a participat la activități de vaccinare și a vorbit îmbrăcată în combinezon. Evenimentul pare a fi anterior conferinței de presă din Craiova.