ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Reprezentantul UE pentru afaceri externe și politica de securitate convoacă o întâlnire cu miniștrii apărării din bloc pentru a discuta despre conflictul din Ucraina. Agenda se va concentra pe „nevoi urgente” și coordonarea asistenței blocului către ucraineni, potrivit unei postări pe Twitter făcute de Josep Borrell Fontelles, citat de Știri pe Surse. Josep Borell este înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politica de securitate și vicepreședinte al Consiliului UE.   


Anterior, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a cerut aderarea imediată a țării sale la U.E.

Președintele Consiliului European, Charles Michel, a răspuns de atunci, spunând că există „opinii și sensibilități diferite în cadrul U.E. cu privire la extindere”, potrivit agenției de presă AFP. Pe de altă parte, șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a afirmat duminică despre ucrainieni că „sunt un popor european și îi vrem în Uniune”, potrivit Politico.eu. Totodată, von der Leyen a făcut postări foarte ferme împotriva Rusiei, afirmând pe Twitter că U.E. va interzice pe teritoriul său mass-media rusă și zborurile de avioane de linie sau private înregistrate în Rusia, pe lângă alte sancțiuni economice.