ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Românii au luat cu asalt magazine, în ultimele zile, de frica epidemiei de coronavirus. Isteria a lăsat goale rafturile din multe supermarketuri, motiv pentru care ministrul Agriculturii, Adrian Oros, încearcă să calmeze populația. El afirmă că există destule stocuri de alimente, în caz de urgență, anunță Agerpres.


Capacitatea de producție a operatorilor economici din industria alimentară este mult mai mare decât cererea de produse alimentare din momentul de față și există stocuri suficiente de alimente și de apă pentru a satisface nevoile populației, afirmă ministrul interimar al Agriculturii, Adrian Oros.

„Dorim să facem un apel la calm către toți cetățenii și să îi asigur că nu sunt probleme. Acum sunt suficiente stocuri de alimente și apă pentru a satisface nevoile populației, atât la marii operatori economici cât și pe marile platforme logistice. Având aceste stoc de rulaj ei pot să își mărească producțiile și stocurile în funcție de cererea zilnică de produse alimentare din momentul de față”, a declarat, joi, pentru AGERPRES, Adrian Oros.

Acesta a menționat că, în cazul unor situații de urgență, există și alte instituții implicate, respectiv Ministerul de Interne, prin Administrația Națională pentru Rezervele Statului și Probleme Speciale, care are stocuri în caz de urgență, inclusiv stocuri alimentare, fiind făcute multe scenarii pentru diferite situații în funcție de numărul de oameni și de numărul de zile în care ar trebui asigurată hrana.

„Noi discutăm nu doar despre ce are acum în stoc această Administrație Națională pentru Rezervele Statului și Probleme Speciale, noi discutăm și despre stocurile care sunt la marii operatori economici pe platformele logistice. Fiecare minister are un compartiment pentru situații de urgență, noi colaborăm cu ministerele de resort și avem aceste date știind în fiecare clipă care sunt stocurile. Sunt mai multe scenarii. Sunt făcute scenarii pentru diferite situații în funcție de numărul de oameni și în funcție de numărul de zile în care ar trebui asigurată hrana. Sunt scenarii făcute pentru 60 de zile, pentru 120 de zile, pentru 180 de zile și iarăși pentru numărul de persoane care ar necesita să fie alimentate într-o anumită situație specială, pentru că aici nu discutăm numai de epidemii ci și de dezastre”, a precizat Adrian Oros.
 
Până în acest moment, pe teritoriul României a fost confirmat un singur caz de infectare cu virusul COVID-19.