ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Obligativitatea deschiderii piețelor agroalimentare va fi inclusă miercuri de către Guvern într-o ordonanță militară, a declarat, marți, ministrul Agriculturii, Adrian Oros.

Acesta a susținut că piețele trebuie să rămână deschise, deoarece magazinele mici de cartier au rămas și ele deschise.

„O parte din piețe au fost închise, și de aceea am făcut apel încă de la începutul crizei către administrațiile publice locale să lase piețele deschise, pentru că sunt singurele locuri în care producătorii locali pot să-și vândă produsele, mai ales produsele de sezon, și că, respectând niște măsuri impuse de niște autorități pentru prevenirea răspândirii virusului, în aceste piețe agroalimentare se poate face comerț civilizat. Dacă magazinele de colț de stradă de 10 metri pătrați au rămas deschise, nu văd de ce nu ar rămâne deschise și aceste piețe. Am continuat cu acest apel și mâine o să prindem chiar într-o ordonanță militară obligativitatea deschiderii piețelor, cu asigurarea, desigur, a măsurilor de combatere a răspândirii virusului”, a afirmat Adrian Oros, la Realitatea Plus.
 
El a spus că nu s-a pus, până în prezent, problema unei crize alimentare, dar că statele trebuie să ia măsuri și pentru un astfel de scenariu.
 
„Până acum nici în România, nici în Uniunea Europeană nu sunt semne ale acestei crize (alimentare - n.r.), dar orice stat responsabil trebuie să se gândească foarte bine pentru că nu putem estima cât timp va dura această criză medicală, dacă va dura foarte mult cu siguranță afectează economia și agricultura. Deocamdată pe datele pe care le avem nu se pune problema unei crize alimentare. Noi, ca și stat, trebuie să ne gândim foarte bine ce vom face”, a mai spus ministrul Agriculturii.