ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, care, în fața Comisia de agricultură a Camerei Deputaților, a susținut închiderea hipermarketurilor la sfârșit de săptămână și o prezență de 51% a produselor românești în aceste magazine, a revenit asupra celor spuse.

"Statul român nu va putea să impună hipermarketurilor să vândă produse alimentare românești în proportie de 51% și să își scurteze programul de lucru la sfârșit de săptămână, pentru că astfel de măsuri ar determina Comisia Europeană să declanșeze procedura de infringement împotriva Romaniei, pentru încălcarea regelementarilor privind concurența", a declarat Irimescu, miercuri, pentru Hotnews.

Referitor la scurtarea programului hipermarketurilor la sfârșit de săptămână, ministrul Agriculturii a recunoscut că "hipermarketurile internaționale, care au forța, atât ar aștepta. Nu poți impune, pentru că sunt legile concurenței la nivel european. Nu ne putem juca cu legile, pentru că mergem imediat la infringement".

În legatură cu posibilitatea ca hipermarketurile să fie obligate să pună pe rafturi 51% produse alimentare românești, ministrul Irimescu a precizat că nici o astfel de măsura nu poate fi impusă. "Nici această măsură nu poate fi impusă. Numai prin acord cu hipermarketurile se poate ajunge la creșterea procentului de produse românelti", a spus Irimescu pentru sursa citată.

Comisia de agricultură a Camerei Deputaților a stabilit, marți, înființarea unei subcomisii pentru discutarea propunerilor legislative care vizează etichetarea laptelui, comercializarea produselor alimentare, închiderea în weekend a supermarketurilor, prezența produselor româneâti pe rafturi. Subcomisia se va întâlni lunea viitoare, la ora 11.00, pentru discutarea acestor propuneri.