ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor a apreciat ca fiind „acțiuni de provocare” unele exerciții militare desfășurate în ultima vreme de către Federația Rusă, informeaza Agerpres.

„Noi am tot discutat despre acțiunile de provocare ale Federației Ruse. Vedem că zilele acestea s-a desfășurat un exercițiu militar uriaș. Este, zic eu, modalitatea Federației Ruse de a arăta sau de a-și dori să arate că reprezintă o forță, și că poate reprezenta oricând o amenințare. Noi spunem că de la ocuparea ilegală a Peninsulei Crimeea, de la anexarea Peninsulei Crimeea, Federația Rusă se învecinează practic cu noi, dar desigur lucrul acesta nu ne ridică probleme. Noi, ca țară membră a Alianței Nord - Atlantice, împreună cu Polonia, asigurăm practic un echilibru pe flancul estic al Alianței. Suntem pregătiți în orice moment să apărăm partea aceasta a Alianței Nord - Atlantice. Armata Română își îndeplinește cu maximă vigoare obligațiile asumate în calitate de membru al NATO', a declarat duminică, la Arad, ministrul Mihai Fifor, fiind întrebat de jurnaliști despre avioanele rusești care se apropie tot mai mult de spațiul aerian românesc din Marea Neagră.

Întrebat dacă consideră că ar fi nevoie de măsuri speciale, ministrul a spus că nu este cazul, deoarece România este într-o politică pe care NATO o face la nivelul întregii Alianțe.